Terrassa

Tallen accessos al parc de Vallparadís per perill d’ensorrament

La mesura preventiva es va adoptar a dues entrades des del carrer de Salmerón

Accés a l'alçada del carrer d'Urquinaona / ALBERTO TALLÓN

Fa un any, com a mínim, que no es pot accedir al parc de Vallparadís de Terrassa des de dos punts del carrer de Salmerón abans oberts. Tampoc es pot accedir des del parc al carrer en aquests dos àmbits, un a la confluència amb el carrer d’Urquinaona i un altre a l’altura del carrer del Doctor Pearson. Les dues entrades estan tancades per prevenció, per seguretat: en el recorregut hi ha murs de contenció en estat de deteriorament, amb risc d’ensorrament, i l’Ajuntament els ha de reparar.

“Un any? Crec que un any llarg”, comenta un veí mentre passeja al seu gos, que es queda ensumant la tanca que impedeix entrar en el passadís. Aquest condueix (conduïa) al parc des del carrer d’Urquinaona. A l’altre costat de la tanca metàl·lica s’acumula la brutícia: una ampolla, peces de roba. “El mur que va provocar el tancament està deteriorat des de fa anys, però l’Ajuntament l’havia reforçat diverses vegades. Ara està molt pitjor”, apunta un altre veí la casa del qual dona precisament a la paret en mal estat. “Carrer tallat”, indica un cartell de l’Ajuntament enganxat a la tanca.

/ ALBERTO TALLÓN

Més al sud, un altre cartell informa del tancament al costat del número 87 del carrer de Salmerón, davant de la cantonada amb el del Doctor Pearson. El passadís, allà, es dibuixa a una banda de l’àmbit. A l’altra hi ha habitatges. El període que consta per a la llicència de tanca: del 17 de juny del 2024 al 17 de juliol del mateix any. La llargada del passadís: 36,88 metres. Elements similars impedeixen el pas també des de baix, des del parc de Vallparadís.

En procés de licitació

Les mesures per evitar l’accés al parc en aquests dos punts va ser objecte de debat al darrer ple municipal en l’apartat de precs i preguntes. L’Ajuntament ha confirmat que la raó és preventiva, per evitar accidents a vianants. En el cas del carrer d’Urquinaona, el problema està localitzat en un mur de contenció que limita amb la part posterior de les finques. Aquesta estructura presenta un bolcament que podria comprometre les escales d’accés al parc en aquesta zona de Vallparadís, segons el consistori. En l’altre punt, a la confluència amb Doctor Pearson, hi ha un talús que cal estabilitzar.

Ambdós projectes de reparació estan en procés de licitació i requereixen sengles estudis geotècnics i topogràfics. El govern municipal preveu que els projectes estiguin enllestits a finals d’any o principis del 2025 per licitar les obres l’any vinent.

To Top