Terrassa

Nou pàrquing a un solar de Terrassa destinat a centre educatiu

L’Ajuntament recuperarà un terreny cedit a la Generalitat

Solar del carrer d'Ibáñez de Aldecoa que l'Ajuntament vol reformar / ALBERTO TALLÓN

El ple municipal de setembre aprovarà revertir a l’Ajuntament de Terrassa la titularitat d’un terreny cedit a la Generalitat per construir-hi un equipament educatiu. La peça es troba al carrer d’Ibáñez de Aldecoa, a les Arenes-la Grípia-Can Montllor. De moment, hi anirà un aparcament lliure.

L’Ajuntament de Terrassa ha previst una inversió de 60.528 euros per condicionar un aparcament provisional de vehicles entre el carrer d’Ibáñez de Aldecoa i l’avinguda del Pintor Mir, i pal·liar així, en part, el dèficit d’estacionament en aquest sector de les Arenes-la Grípia-Can Montllor. Per dur a terme aquesta actuació, però, primer s’ha de posar en marxa el tràmit de reversió dels terrenys a l’Ajuntament. El motiu: el solar, de 3.680 metres quadrats, va ser cedit a la Generalitat de Catalunya per a la construcció d’un equipament educatiu.

Aquest tràmit s’aprovarà en el ple d’aquest mes de setembre, segons ha quedat clar aquest dilluns en la reunió de la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat. Tots els grups polítics han aprovat per unanimitat la reversió de la peça, ubicada al número 53 del carrer d’Ibáñez de Aldecoa i propietat de la Generalitat des de fa 16 anys. El consistori la hi va cedir per a l’edificació d’un centre educatiu.

Reversió provisional

Com encara no hi ha projecte per a aquest equipament, i com l’Ajuntament sí que el té per condicionar-hi un aparcament, el solar tornarà a mans municipals per a aquest ús provisional. I tornarà a la Generalitat quan l’administració catalana resolgui què fer allà. El govern municipal va subratllar ahir que aquesta reversió al consistori serà temporal i de caràcter merament patrimonial, per la qual cosa la qualificació urbanística d’equipament seguirà vigent.

La intenció municipal passa per començar les obres de l’aparcament a finals d’aquest any. La durada dels treballs, en principi, no ha de superar les cinc setmanes. El projecte de condicionament del pàrquing és un dels compromisos adquirits pel govern local amb els veïns del sector després de la polèmica aixecada per les reformes d’urbanisme tàctic que van eliminar centenars de places d’estacionament a carrers de les Arenes-la Grípia-Can Montllor. El nou aparcament tindrà 97 places i estarà il·luminat de nit per quatre columnes, amb una dotzena de projectors en total. Al mateix carrer, el govern local preveu la creació d’uns horts urbans i d’un pipicà.

To Top