Terrassa

El Vegan Fest trenca rècords d’assistència

El Parc de Vallparadís ha tornat a ser l’escenari escollit per celebrar el festival vegà més gran del món, ja consolidat internacionalment

El Vegan Fest ho ha tornat a fer. Un any més Terrassa s’ha posicionat al mapa internacional gràcies a una proposta trencadora, conscienciadora i dinàmica que ha aconseguit omplir de vida el Parc de Vallparadís durant aquest cap de setmana. Enguany més de 50.000 persones han visitat el Vegan Fest per gaudir d’un complet programa d’activitats, que estava dedicat a donar a conèixer el veganisme com un estil de vida més respectuós i empàtic amb l’entorn natural que ens envolta.

Tot un èxit

Es defineix com “el festival vegà més gran d’Europa”, i així ho constata el president de l’Associació Vegana de Catalunya, Juanjo León: “Ha estat una experiència impressionant, perquè hem aconseguit molta afluència i participació, i hem pogut portar-ho tot endavant sense problemes, ha valgut totalment la pena”. Afegeix que l’assistència no era únicament terrassenca, “ha vingut gent d’altres països com Gran Bretanya i França, però també d’altres parts d’Espanya, com Sevilla“. L’assistència de públic, que podia accedir al recinte de forma gratuïta, augmenta any rere any, però també ho fan les empreses que volen sumar-se a la iniciativa i tenir una parada al Vegan Fest. Pel que fa a la gastronomia, van ser 12 els restaurants que van muntar la seva cuina al parc. D’altra banda, l’espai de mercat va comptar amb 39 establiments que van oferir els seus productes vegans, tots ells dedicats a diferents àmbits.

/ LLUÍS CLOTET

El programa del Vegan Fest comportava grans apostes dividides en tres escenaris: “Sobreviurem”, “Resistirem” i “Estimarem”, aquest darrer dedicat al Vegan Kids, el vessant infantil del festival. Tal com expressa el president de l’Associació, “estem totalment satisfets amb el repetori d’activitats”. I és natural, perquè el programa, d’entrada, cridava l’atenció: showcookings de la mà de prestigiosos xefs com Pablo Andrés Donoso, Zinneb Hattab o Joel Llurda, xerrades i entrevistes sobre les diferents aplicacions del veganisme a la vida quotidiana i tallers reivindicatius que convidaven a canviar hàbits poc responsables amb el medi ambient. Això sense oblidar la part més dinàmica, com els concerts i espectacles. En total van ser 54 les activitats organitzades amb èxit durant el cap de setmana.

Reptes de futur

El president de l’Associació Vegana de Catalunya, Juanjo León, explica que “la intenció del festival és trencar barreres, no dirigir-nos només als vegans sinó obrir a tothom la porta cap a noves formes d’alimentació”. Afegeix que “el que necessitem és tenir una consciència i una mirada més empàtica cap als animals, i per aconseguir-ho s’ha de tocar la fibra de la gent”. Assumeix que arribar a un món sense consum animal és tot un repte difícil d’assumir, però el Vegan Fest cada any fa grans passos per, com a mínim, conscienciar a aquells que hi assisteixen.

Altres reptes als quals s’enfronta el Vegan Fest són les millores futures a aplicar per continuar millorant edició rere edició: “Tenim clar que volem mantenir el format, però una de les nostres prioritats és ampliar la capacitat del festival per donar més oportunitats a altres establiments a promocionar-se en el marc del Vegan Fest”. La ubicació, de moment, es mantindria al mateix Parc de Vallparadís. León té clar que enguany el Vegan Fest 2024 s’ha aconseguit consolidar com un “festival internacional amb prestigi”, i ha assolit l’objectiu de “situar Terrassa al focus europeu del veganisme”. Una fita que esperen continuar aconseguint any rere any.

To Top