Terrassa

L’actor Darko Perić té un missatge urgent per a tu

El conegut actor que interpreta ‘Helsinki’ a La Casa de Papel presenta seu nou projecte documental a Terrassa

El conegut actor que interpreta ‘Helsinki’ a La Casa de Papel va presentar dissabte 14, al Vegan Fest 2024, el seu nou projecte documental, ‘Porkeria’.

Davant del públic de l’espai Resistirem, el serbi Darko Perić va ser clar: “No et parlo com un actor a un espectador. Et parlo de terrícola a terrícola”. En el mateix tràiler de ‘Porkeria’, Perić va ser contundent: ens enfrontem a una emergència planetària, una bomba de rellotgeria que requereix una solució immediata.

Rodejats de les amenaces que hem creat

Les amenaces són imminents i múltiples. La ramaderia industrial, juntament amb la cosificació i violència que es perpetra sobre els animals, acaba repercutint en la nostra pròpia salut. Els aliments que consumim són sovint causants de moltes de les nostres malalties, així com de l’augment d’al·lèrgies, intoleràncies i resistència als antibiòtics. A això s’hi afegeix la pèrdua de biodiversitat, que, entre altres conseqüències, podria augmentar l’exposició a noves epidèmies.

Actualment, en fase de producció, el documental ‘Porkeria‘ promet denunciar l’impacte de la ramaderia industrial i explorar diverses vies per a la transició cap a noves fonts proteiques. L’equip ha optat per un enfocament basat en l’explicació científica, evitant les imatges cruels que podrien comprometre l’impacte visual del film.

La fama ha de servir per moure masses

El famós actor és la cara més visible del projecte, amb l’objectiu de mobilitzar l’audiència. Aquesta causa li encaixa perfectament, ja que abans de treballar en la indústria audiovisual, Perić era veterinari de professió. L’arribada del seu fill, que ara té gairebé nou anys, no va fer més que augmentar el seu interès per l’impacte de la producció d’aliments en la societat i la planificació de la salut familiar. Amb aquest bagatge, no hi ha millor figura per liderar aquesta revolució.

La presència de Perić al Vegan Fest també ha servit per promoure un finançament col·lectiu. Ara per ara, compten amb el suport econòmic de la Fundación Franz Weber, i les tres productores involucrades —Ecosysmedia, Playtime Movies i Zmay Films—, treballen amb equips de guerrilla. Si tot segueix el seu curs, s’espera que el projecte estigui llest al març, amb tres mesos de rodatge i tres de postproducció. Pots obtenir més informació i contribuir a través d’aquest enllaç.

To Top