Terrassa

Trànsit estudia rebaixar la taxa d’alcoholèmia. Què en penses?

La intenció del Ministeri de l’Interior és passar dels 0,5 als 0,2 grams d’alcohol màxim per litre de sang.

El govern espanyol planteja rebaixar la taxa d’alcoholèmia permesa als conductors en més d’un 50%. La intenció del Ministeri de l’Interior és passar dels 0,5 als 0,2 grams d’alcohol màxim per litre de sang, i en el cas d’aire aspirat, passar de 0,25 a 0,1 mil·ligrams. La mesura encara ha de superar alguns tràmits, però es pretén aplicar-la aviat, amb l’objectiu d’evitar sinistres al volant, ja que l’alcohol es considera un factor determinant en un accident de trànsit. Què opinen els terrassencs d’aquesta reducció de la taxa d’alcoholèmia? A favor o en contra?

Mari Carmen Ribas, 56 anys

“La societat no està preparada per aquesta qüestió”

Es mostra totalment a favor de la mesura, perquè considera que molts dels accidents a la carretera es podran evitar. Tot i això, opina que ”la societat no està preparada per aquesta qüestió, l’alcohol està massa acceptat i normalitzat en la nostra societat”, diu. Ella es declara abstèmia, i creu que costarà molt eliminar l’alcohol a les reunions socials. “Crec que la mesura ajudarà que la gent sigui més conscient al volant, és un pas endavant”.

Guillem Galí, 27 anys

“No hi haurà menys accidents, només hi haurà més multes”

El Guillem creu que aquesta mesura no tindrà els efectes desitjats: “La gent que acaba bevent no té consciència i consumirà alcohol igualment”. Tampoc creu que augmentar els controls a la carretera canviïn la situació, “no hi haurà menys accidents, només hi haurà més multes perquè el límit serà molt baix”. Ell condueix i creu que una cervesa no influeix en les seves capacitats, “però ara sí que em donarà positiu en un control”.

Montserrat Cassany, 78 anys

“Treballant a Emergències he vist accidents de trànsit terribles”

La Montserrat ha treballat tota la vida en sistemes d’emergències: “He vist accidents molt forts, sovint provocats per l’alcohol, sobretot joves en moto, i és terrible”. Dubta que la mesura faci que canviï la situació, “perquè si no hi ha responsabilitat, no hi ha res a fer”. Creu que falta sensibilització sobre l’alcohol a la carretera, “jo vaig tenir un accident amb una persona que mostrava signes d’embriaguesa i no he tornat a conduir”.

Xavi Lozano, 21 anys

“No som conscients del que pot comportar anar begut al volant”

Considera que els joves superen sovint el límit d’alcoholèmia quan surten de nit “perquè no són conscients del perill que comporta”. Es mostra a favor de la mesura perquè “beure i conduir és una fórmula que comporta accidents que no només poden afectar a la teva vida, també a la dels altres”. Ell té el carnet de conduir i explica que no agafa el cotxe si ha begut perquè se sent insegur. Afegeix que “amb això, més d’un s’ho pensarà dues vegades abans de fer l’última copa”.

Trànsit estudia rebaixar la taxa d’alcoholèmia. Què en penses?
To Top