Terrassa

Un sol incendi forestal de matolls en tot l’estiu

El pla de prevenció de la Diputació tanca amb només un foc i 8 metres quadrats cremats a Terrassa

/ Alberto Tallón

El Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona ha tancat la campanya d’aquest any amb un sol incendi a Terrassa, quan l’any passat se’n van detectar tres i el 2022, quatre. Entre el 19 de juny i el 2 de setembre d’enguany, període en què s’ha desenvolupat el pla, només s’ha declarat un foc a la ciutat. Segons el mapa de la Diputació, va ser un incendi periurbà que va tenir lloc el 25 de juny a la zona del parc del Pla de la Corneta. Hi van cremar només 0,0008 hectàrees de matolls, és a dir, 8 m².

Aquest va ser un dels 30 incendis declarats a tot el Vallès Occidental, dos d’ells dins de la xarxa de parcs naturals de Diputació de Barcelona: dos al parc de la Serralada de Marina i un a Collserola.

Del total d’incendis a a la comarca, n’hi va haver 16 de periurbans, 11 de forestals i tres d’agrícoles. Tots ells van ser relativament petits. La superfície total afectada va ser d’1,56 hectàrees: 0,26 hectàrees de superfície forestal arbrada, 0,80 de matolls i 0,50 hectàrees agrícoles. L’incendi més gran va ser el dia de Sant Joan a Santa Perpètua de Mogoda, on va cremar mitja hectàrea de terreny agrícola.

Durant els 76 dies de campanya, el personal del PVI va informar directament 7.286 persones que es trobaven en urbanitzacions, masies, camins, pistes, boscos, monuments, miradors, zones urbanes, polígons i àrees d’esplai del Vallès Occidental, 691 d’elles a Terrassa.

Durant la campanya del PVI 2024, a la comarca es van dur a terme 783 actuacions, la gran majoria d’elles (462) per detecció d’abocaments, seguides per revisions de línies elèctriques (196).

A Terrassa hi va haver 106 actuacions: 72 per detecció d’abocaments, 24 per revisar línies elèctriques, nou per revisar punts d’aigua i una de protecció del medi ambient (la retirada d’un arbre caigut en un camí).

Un sol incendi forestal de matolls en tot l’estiu
To Top