Terrassa

Susi López, exdirectora de Mobilitat de Terrassa, nou fixatge de la conselleria de Territori

L’artífex de la modernització del servei de bus, de l’illa de vianants i la ZBE és la nova directora general de Transports i Mobilitat

És el segon gran fitxatge de la consellera de Territori, Habitatge i Transició EcològicaSilvia Paneque, a l’Ajuntament de Terrassa. Susi López, actual directora de grans Infraestructures de l’administració local, s’incorpora a l’equip de la conselleria com a nova directora general de Transports i Mobilitat. El Diari Oficial de la Generalitat (DOG) ha publicat aquest matí el nomenament de la tècnica terrassenca.

Susi López és llicenciada en Enginyeria Industrial per la Universitat de Catalunya (UPC) i postgraduada en Planificació i Direcció de la mobilitat per la UPC School-IEC, compta amb més de 30 anys d’experiència en l’àmbit de la planificació i la gestió de la mobilitat en l’administració pública.

Ha desenvolupat la major part de la seva carrera a l’Ajuntament de Terrassa, on hi ha treballat des del 1994, sempre en l’àmbit de la mobilitat, participant també en projectes europeus d’intercanvi de coneixement. Entre els anys 2007 i 2023, ha estat directora de Serveis de Mobilitat i s’ha encarregat de planificar i gestionar la mobilitat urbana i el transport públic d’autobusos de la ciutat. Des del 2023 ha estat la directora de programes i s’ha encarregat d’impulsar projectes i infraestructures de mobilitat estratègiques per a la ciutat, com ara noves estacions, carrils bici o carreteres. També ha liderat el disseny de l’àrea de vianants del centre i la futura zona de baixes emissions.

Serà la responsable de planificar, coordinar, executar i fer el seguiment de les polítiques del transport per carretera, ferroviari i per cable a Catalunya

Ha exercit també com a docent. L’any 2022 va ser professora del postgrau Smart Mobility de la Universitat Politècnica de Catalunya i entre els anys 2020 i 2022 va ser professora del Postgrau d’Especialització en l’administració pública per a tècnics i arquitectes. També ha impartit els seminaris “Bicicleta i Ciutat” del Col·legi de Camins i Mobilitat, “Planificació i gestió de la mobilitat urbana” de l’Escola de Mobilitat Sostenible i “Transformació urbana d’infraestructures viàries” de la Federació de Municipis de Catalunya, entre d’altres.

López serà la responsable de planificar, coordinar, executar i fer el seguiment de les polítiques del transport per carretera, ferroviari i per cable a Catalunya. Presidirà les comissions del Consell del Taxi i les autoritats territorials de la mobilitat de Girona, Lleida i Camp de Tarragona, entre altres funcions.

Amb la seva incorporació a l’administració catalana, Susi López deixa vacant a l’Ajuntament de Terrassa la direcció de grans infraestructures, una responsabilitat que ha ocupat durant poc més d’un any.

El de Susi López és el segon gran fitxatge egarenc de la conselleria de Territori, després de la incorporació de Lídia Guillén, exgerent de la Societat Municipal de l’Habitatge, com a secretària d’Habitatge de la Generalitat.

To Top