Terrassa

S’ensorra un edifici a la Maurina

Diverses dotacions de bombers treballen al carrer de Velázquez

Bomvbers durant la intervenció al carrer de Velázquez / ALBERTO TALLÓN

Els bombers han desplegat aquest dijous al vespre un operatiu d’emergències a Terrassa per l’ensorrament d’un edifici. Han rebut l’avís a les 20.12 hores del col·lapse d’una planta baixa a una casa unifamiliar, deshabitada, al carrer de Velázquez, a la Maurina. Fins el lloc del sinistre s’han activat un total de 12 dotacions amb 30 efectius del cos de Bombers, entre les que hi havia una Bomba Urbana Pesant, una Bomba Urbana Lleugera, una Autoescala, un Furgó de Salvament, el Furgó de col·lapses estructurals del Grup Operatiu de Suport (GROS), la Unitat de Càrregues Avançades del GROS, la unitat sanitaritzada del GROS amb infermer del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), dos vehicles lleugers del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), un vehicle lleuger del Grup d’Estructures Col·lapsades (GREC) i dos vehicles lleugers de coordinació i comandament.

Inicialment, els bombers han inspeccionat les edificacions veïnes, per valorar l’escenari que podien trobar-se a l’interior de l’habitatge sinistrat, i conèixer fins a quina planta arribava per sota de la planta baixa. Han fet prospeccions del forjat i de les parets des de les edificacions veïnes per saber si hi havia una segona planta soterrada, però s’ha descartat. Posteriorment, han fet una recerca superficial a la zona col·lapsada, cercant indicis per localitzar possibles víctimes, i finalment han començat la tasca de desenrunament amb l’objectiu de localitzar si hi havia alguna possible víctima colgada a sota de la runa.

Han col·lapsat uns 25m2 de forjat, que eren el sostre del soterrani, i després que el GREC valorés que les tasques interiors eren segures i no hi havia perill de col·lapses secundaris, els bombers han engegat dos equips de treball, un a l’interior per anar retirant la runa i fent la recerca i un altre a l’exterior per anar organitzant la runa que s’anava extraient. Amb la Unitat de Càrrega Avançada del GROS han anat retirant les peces de runa més pesant i, en paral·lel, desenrunaven manualment l’interior i duien la runa a l’exterior amb sacs tipus big bags.

S’han descartat víctimes sota la runa un cop finalitzada la recerca.

Fins el lloc del sinistre s’hi ha desplaçat també l’arquitecte municipal de l’Ajuntament de Terrassa, la Policia Local, unitats del SEM i 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra. La darrera dotació de Bombers que ha marxat del sector ho ha fet de matinada, poc abans de les 2 hores de divendres.

En una altra casa ha cedit part del fals sostre

Simultàniament, a les 23.10 hores, una dotació dels Bombers de la Generalitat ha revisat part del fals sostre del menjador d’una casa, que havia cedit, també a Terrassa, i havia deixat el forjat i les bigues del pis superior a la vista. Ha passat al carrer de Solsona, a les Arenes-la Grípia-Can Montllor.

S’ha sanejat la part del fals sostre que quedava en precari i s’ha abalisat la zona, d’acord amb la propietat, perquè no es transiti per sota fins que no es faci una reparació. S’ha fet una revisió urgent de la resta de l’habitatge per descartar risc de caiguda d’altres zones. No hi ha persones ferides.

Encara es desconeixen les causes dels dos ensorraments.

Aquest divendres a la tarda, els bombers han inspeccionat la teulada d’un edifici del carrer de Sant Quirze, al Centre, on han detectat trencaments a sis de les dotze bigues examinades. L’immoble estava deshabitat.

FOTOS | Actuació de bombers per un ensorrament d’una casa a la Maurina

To Top