Terrassa

Multat per enganxar cartells publicitaris sense permís a Terrassa

La Policia Municipal va comissar més de 100 cartells a l’infractor

Material confiscat en el dispositiu / POLICIA MUNICIPAL

Desenes de cartells han estat enganxats als darrers mesos a fanals i altres elements del mobiliari urbà de Terrassa. Són cridaners reclams publicitaris, en aquest cas de compra de vehicles. La Policia Municipal ha trobat el presumpte responsable d’aquesta infracció, que havia aixecat queixes veïnals. Uns agents li han comissat més de 100 cartells.

El cos local ha informat aquest dijous que havia posat en marxa un operatiu específic després de les repetides queixes de ciutadans. L’aparició d’aquests cartells ha estat recurrent als darrers mesos, en especial a avingudes: a la de Jaume I, per exemple. Al passeig del Vint-i-dos de Juliol, també. En fanals, en pals de semàfor.

Penjar aquests cartells sense autorització constitueix una infracció administrativa. A un expedient sancionador per aquest motiu s’enfronta la persona localitzada per la Policia Municipal en aquest dispositiu. Els agents van aixecar a l’infractor una acta-denúncia i li van intervenir més de 100 cartells que duia a sobre.

Multes o treball social

Les infraccions a les ordenances municipals en aquest àmbit es consideren lleus i poden comportar sancions de fins a 150 euros o 10 hores de treball de compromís social. L’article 14.3 de l’Ordenança de bases de convivència democràtica a la ciutat deixa clar que està expressament prohibit col·locar publicitat, anuncis o propaganda a llocs no autoritzats.

El maig del 2023, la Policia Municipal ja va enxampar un home que enganxava cartells ofensius a la via pública. En duia més en el vehicle. En aquest cas, a més de la infracció administrativa per conducta vandàlica, el cos policial li va atribuir la presumpta comissió d’un delicte contra els drets i llibertats fonamentals relacionat amb el contingut dels missatges. Els agents van sorprendre el denunciat penjant el material al carrer de l’Arquitecte Puig i Cadafalc, a l’Antic Poble de Sant Pere.

To Top