Terrassa

Dos nous senyals a la C-16 per posar fi a la confusió

La mala visibilitat i la deficient senyalització del cartell de la sortida 23 de la C-16 de Terrassa Oest provocava que els conductors no la veiessin i haguessin de pagar peatge

S’han escoltat les queixes: la sortida 23 en direcció Terrassa Oest de l’autopista C-16 ja té una nova senyalització. A l’altura del Roc Blanc es poden veure dos nous cartells que esperen acabar amb la indignació i confusió dels conductors, que asseguraven que el senyal no indicava correctament. I és que en aquest punt, amb un cartell situat just a l’inici del carril de sortida, s’informava de dues direccions: d’una banda, que es podia continuar per la C-16, autopista de peatge, o que es podia sortir de la via per agafar la carretera C-58 en direcció a Vacarisses i Manresa. En cap moment es feia referència ni a Terrassa, a Viladecavalls, ni a l’enllaç amb la B-40. Això provocava que els conductors no identifiquessin quina era la direcció correcta i continuessin la ruta per l’autopista C-16 fins a Sanç Vicenç de Castellet.

Per posar fi al problema, al senyal original s’ha afegit un plafó inferior que indica que la sortida 23 compta amb un enllaç a la B-40. A més, s’ha instal·lat un nou cartell 100 metres abans de la sortida en qüestió, que repeteix la indicació dels carrils i afegeix que el ramal porta als conductors en direcció a Viladecavalls i Terrassa. Un cartell més visible i que facilitaria la interpretació per part dels conductors.

42 quilòmetres afegits

Els conductors afectats per la deficient senyalització eren principalment de Viladecavalls, Terrassa i de Matadepera, majoritàriament. Per als primers, aquesta és l’única sortida directa al seu municipi. Els segons-terrassencs i matapadeperencs-, la utilitzen per accedir als barris situats a l’oest de la ciutat o bé per circumval·lar Terrassa, per la B-40, en direcció al nord de la vila o a Matadepera. Aquest error a la carretera sumava 21 quilòmetres extres d’anada i els mateixos de tornada (42 quilòmetres) a la seva ruta, a més d’una despesa de 4,68 euros que es veien obligats a pagar a la barrera de Sant Vicenç de Castellet. La nova indicació i la instal·lació del nou cartell pretenen evitar que es repeteixin les confusions.

To Top