Terrassa

Queda obert el pont de l’estació d’FGC de Les Fonts

Després de tres mesos d’intervencions, aquest dilluns han finalitzat les obres de la passarel·la de l’estació de Les Fonts

Després de tres mesos d’intervencions, aquest dilluns han finalitzat les obres de la passarel·la de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Les Fonts i s’ha obert definitivament el pas als vianants.

Les obres de millora de la passarel·la, que creua la riera de Rubí i dona accés directe a l’estació, van obligar a tallar aquesta infraestructura i van alterar els itineraris dels vianants que volien accedir als ferrocarrils. La ruta alternativa mentre duressin les obres implicava creuar la riera pel carrer de Mossèn Perramon, uns 500 metres més de recorregut afegit.

Una nova imatge pel barri

La passarel·la, construïda el 1999 i amb 90 metres de longitud, ara mostra un aspecte totalment renovat. L’estructura s’ha reforçat, s’ha pintat de color gris, i s’ha millorat l’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda eliminant els desnivells. La superfície de la passarel·la, que abans era de fusta de pi, ara s’ha substituït per formigó, amb l’objectiu de frenar el degoteig de caigudes de vianants registrades durant els darrers anys. I és que tal com assegurava un informe municipal, la fusta de l’estructura, sense tractaments específics, “acumulava humitat en la seva superfície i relliscava, i amb el fred formava una fina capa de gel”. Això generava inseguretat i incomoditat entre els vianants.

L’Ajuntament va dur-hi a terme accions parcials per fixar el paviment, però els resultats no van ser satisfactoris. L’estructura del pont presentava més patologies, com que el terra no era estable “a causa del mal estat dels perfils on es recolzava”. Es van detectar a més problemes de durabilitat de l’estructura, sobretot per corrosió d’elements metàl·lics.

To Top