Terrassa

Pla de 100.000 euros a Terrassa per obres a un edifici de Muncunill

El projecte afectarà una part del Condicionament Terrassenc

Edifici del Condicionament Terrassenc, al passeig del Vint-i-dos de Juliol / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament de Terrassa ha aprovat un projecte per adequar l’espai d’assaig de cultura popular ubicat al Condicionament Terrassenc, al passeig del Vint-i-dos de Juliol. L’immoble, catalogat, obra de l’arquitecte modernista Lluís Muncunill, ha estat objecte de diverses remodelacions als darrers anys. La prevista ara, encara sense termini conegut, té un pressupost superior als 100.000 euros.

La superfície total de l’immoble és de 5.356 metres quadrats, repartits entre diversos usuaris: les colles de cultura popular, la cooperativa Teixidors, l’escola de circ Tub d’Assaig i l’Andana (l’alberg per a persones sense sostre). El projecte actual, que se suma a altres executats en els últims sis anys, afecta parcialment a la planta primera de les dues de la finca (uns 1.500 metres quadrats), on hi ha equipaments per als grups de cultura popular.

Segons el pla, aprovat de manera inicial aquest estiu, l’estratègia principal és enderrocar tres magatzems de la part est per aconseguir un lloc diàfan que podrà ser utilitzat d’espai d’assaig. Així mateix, segons el projecte, s’aconsegueix “connectar el pati de l’edifici amb l’entrada pel carrer de Joaquim Folguera en planta baixa”, assolint un nou carrer per l’interior de l’equipament “que vertebrarà tots els espais interiors”.

L’execució d’aquesta fase obligarà a modificar el sistema de protecció contra incendis. Els treballs inclouran el desplaçament de motors, generadors i plaques, la substitució d’un pilar, l’execució d’una nova solera de formigó i d’una nova porta de sortida d’evacuació a la via pública, l’eliminació d’uns escocells de vegetació interior, l’ignifugat d’una encavallada de fusta i altres actuacions.

Una mica d’història

L’edifici del Condicionament forma part del Catàleg d’Edificis d’Interès Històric-Artístic de Terrassa. L’Acondicionamiento Tarrasense, nascut l’any 1906, va ser el primer centre a Espanya que oferia un servei a les empreses per tal de comprovar i condicionar la qualitat de les fibres tèxtils. L’any 1915 es va construir per a quest objectiu l’edifici actual, obra de l’arquitecte Lluís Muncunill i ubicat al passeig del Vint-i-dos de Juliol, entre els carrers del Canonge Rodó i el de la Mare de Déu dels Àngels. La institució va ser rebatejada després com a Laboratorio de Ensayos e Investigaciones Textiles del Acondicionamiento Tarrasense (Leitat), entitat que es va traslladar el 2010 al Parc Tecnològic, al nord-est de Terrassa.

To Top