Terrassa

Sis terrassencs, càrrecs de confiança del Govern

El nou executiu nomena el seu “sottogoverno” després de més d’una dècada de governs independentistes

Ja han trascendit els primers noms de l’estructura de confiança de l’Executiu de Salvador Illa, entre els quals sis terrassencs de naixement o residència que repeteixen o bé s’incorporen a l’staff del Govern socialista, el nomenat “sottogoverno”.

Al departament de Presidència, el conseller Albert Dalmau manté la confiança del periodista terrassenc Joan Rueda, que ha estat cap de premsa del juntaire Jordi Puigneró i director de comunicació de Juli Fernández i Ester Capella, tots dos d’ERC, a la conselleria de Territori. Rueda continuarà amb el Govern del PSC, ara com a assessor de comunicació d’Albert Dalmau.

El conseller terrassenc Miquel Sàmper, al capdavant del departament d’Empresa i Treball, ha “fitxat” quatre egarencs de confiança que s’incorporen al seu gabinet. Xavier Salvatella, fins ara director de comunicació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, serà el seu cap de gabinet. Salvatella és llicenciat en Dret i Periodisme.

Els elegits: Lídia Guillén, Joan Rueda, Xavier Salvatella, Emili Alberich, Laura Nicolàs i Paula Mercadé

Emili Alberich, que va formar part del gabinet de Josep Rull (Junts) com a conseller i de Mercè Conesa al Port de Barcelona, serà l’adjunt a cap de gabinet. Ha treballat com a assessor tècnic de presidència a la Diputació de Barcelona i ha estat director de comunicació del Terrassa FC.

Al gabinet de Miquel Sàmper s’incorpora també la terrassenca Laura Nicolàs, la nova assessora en projectes de comunicació. El 2011 va arribar al govern d’Artur Mas i fins ara ha estat cap de comunicació del departament de Recerca i Universitats.

L’staff egarenc a Empresa i Treball el tanca la periodista Paula Mercadé, resident a Terrassa, que continuarà com a cap de protocol del departament, un càrrec que ocupa des de 2021.

La llista d’alts càrrecs egarencs del govern de Salvador Illa la tanca, de moment, la nova secretària d’Habitatge de la Generalitat, Lídia Guillén, que ha estat fins ara la gerent de la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa.

El seu nom és el primer egarenc que va transcendir a la cúpula tècnica del nou executiu, que ara configura els gabinets dels consellers a l’espera dels nomenaments dels secretaris i directors generals. A mesura que el PSC vagi nomenant, els càrrecs que va designar Pere Aragonès aniran cessant de les seves funcions.

To Top