Terrassa

La consellera de Territori “fitxa” la gerent de la Societat d’Habitatge de Terrassa

Lídia Guillén deixa l’administració local i s’incorpora a l’equip tècnic de Silvia Paneque

Lídia Guillén, la gerent de la Societat Municipal d’Habitatge, deixa el càrrec per incorporar-se a l’equip de la nova consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, que ha fitxat la tècnica terrassenca com a nova Secretaria d’Habitatge.

Guillén fa el salt, d’aquesta manera, de l’administració local a la catalana, coincidint amb la configuració de l’staff tècnic del nou Govern. La notícia del seu nomenament ha transcendit aquest cap de setmana.

Amb la incorporació al nou càrrec, la tècnica egarenca assumeix el repte de donar compliment al compromís del president Salvador Illa de posar l’habitatge en el centre de la seva gestió i d’edificar vora 50.000 habitatges de protecció pública en els sis anys vinents, amb data límit 2030. També fites com la regulació dels pisos turístics i dels lloguers de curta durada.
A Terrassa, amb la marxa de Lídia Guillén queden sobre la taula alguns dels objectius del pla de govern de l’executiu municipal en matèria d’habitatge, com la creació de 500 habitatges públics en el termini de deu anys, és a dir, fins al 2033.

La persona que agafi el seu relleu serà l’encarregada d’entomar el repte a partir d’ara. La marxa de Lídia Guillén ha agafat el govern de la ciutat en període de vacances. Serà a la tornada quan resolgui el nomenament del seu relleu.

Una sòlida trajectòria professional

Guillén té una sòlida formació i experiència en l’àmbit de l’habitatge. És graduada en Arquitectura Superior per la Universitat Politècnica de Catalunya i té un màster en Bioconstrucció i Tècniques de Mesuratge Ambiental. Abans que gerent de la Societat Municipal de l’Habitatge de Terrassa, va ser arquitecta a l’Ajuntament de Barcelona i també al de Sant Pere de Ribes, a banda de treballar en el sector privat, concretament a la immobiliària terrassenca La Clau.

La nova secretaria de l’habitatge de la Generalitat deixa l’Ajuntament de Terrassa després de dues dècades treballant per la ciutat. L’any 2004 es va incorporar com a directora tècnica de la Societat Municipal de l’Habitatge i l’any 2016 va assumir la gerència de l’ens municipal.

Els darrers anys ha estat presidenta de l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya, càrrec que ha ocupat fins aquest 2024, i ha estat tècnica d’habitatge de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

To Top