Terrassa

Canvia l'”skyline” de Terrassa: quatre edificis de 12 plantes a l’AEG

El sector viu una espectacular transformació aquest estiu. Ja es poden veure els immobles destinats a lloguer a l’avinguda de Jaume I

Imponent perfil dels nous edificis. Els 420 pisos de lloguer seran els primers a sortir al mercat / Alberto Tallón

Les obres no s’han aturat aquest estiu i ara, al solar de 60.000 metres quadrats de l’antiga fàbrica AEG, els terrassencs que aquests dies tornen de vacances es troben amb la sorpresa que el nou sector residencial ja mostra la seva impactant estructura: quatre impressionants edificis de 12 plantes amb façana a l’avinguda de Jaume I ja edificats, i la residència per a estudiants, a tocar de la carretera de Castellar, que estrena façana blanca.

A la carretera de Castellar, al costat dels pisos, la futura residència d’estudiants ja estena façana / Alberto Tallón

Les obres van a bon ritme al solar delimitat pels carrers de Periodista Grané, de les Cosidores, la carretera de Castellar i l’avinguda de Jaume I. Els equips que treballen sobre el terreny han culminat l’estructura dels quatre edificis més alts –12 plantes– que Acciona destinarà íntegrament a lloguer. Seran 420 habitatges que, si les obres mantenen el seu ritme actual, seran els primers a sortir al mercat immobiliari de la ciutat, probablement l’any vinent.

Tot apunta que els habitatges de lloguer seran els primers a sortir al mercat l’any vinent

En aquest moment, la constructora està procedint a l’equipament intern dels habitatges, compartimentant els interiors i instal·lant estructures prefabricades. En l’edifici més proper a la cantonada de la plaça de la Dona Treballadora, simultàniament s’està instal·lant ja la cobertura de façana.

La mateixa façana, de color blanc, que vesteix completament l’edifici destinat a residència d’estudiants. Està situat just al costat dels pisos de lloguer, tot i que a tocar de la carretera de Castellar.
Un altre de les novetats important de les obres és l’obertura dels primers vials interns, un dels principals atractius del nou sector. Acciona va anunciar que afrontaria simultàniament l’edificació dels habitatges i la urbanització. De moment, ha començat pel vial d’accés a l’Escola Nova Electra, des del carrer del Periodista Granè. En aquest punt, els treballadors avançaven ahir en la pavimentació del carrer per a vianants, que incorporarà arbrat i que tot apunta que estarà enllestit per a la tornada a escola, el mes de setembre.

Construcció del vial d’accés a l’Escola Nova Electra. Comença la urbanització dels interiors del nou sector / Alberto Tallón

El nou sector funcionarà com a una gran illa de vianants, amb una rambla arbrada que el creuarà d’oest a est i que funcionarà com una gran plaça interna.

El projecte contempla també la construcció de dos nous edificis d’habitatges, en aquest cas de venda, que Acciona projecta al carrer del Periodista Grané, al costat d’un edifici d’habitatge públic que promourà l’Ajuntament de Terrassa. Aquest estarà ubicat a la cantonada de Periodista Grané amb el carrer De les Cosidores.

L’administració municipal disposa d’una segona pastilla més gran a tocar de la carretera de Castellar que té previst destinar també a nou habitatge públic.

La resta del sector seran equipaments. El primer, l’Escola Nova Electra que ja funciona al bell mig del solar de l’antiga AEG.

Les obres no s’han aturat aquest estiu a l’AEG. A la foto, els edificis destinats a habitatges de lloguer / Alberto Tallón

Al seu costat, amb façana al carrer de les Cosidores, s’instal·larà la nova seu del centre del Vallès de l’Institut del Teatre. Aquest ocuparà una de les naus rehabilitades de l’antiga fàbrica.
El projecte el lidera la Diputació de Barcelona, que el març de 2023 va signar un protocol de col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa que ha de permetre que l’Institut del Teatre es quedi a la ciutat, estrenant seu, amb un nou projecte pedagògic i amb un espai propi per a les arts escèniques.

La mateixa Diputació projecta la construcció d’una residència per a gent gran a una altra solar amb façana a carretera de Castellar. Preveu la possibilitat de fer-la compatible amb habitatge lliure i concertat.

To Top