Terrassa

Les úniques patates de bossa que són saludables, segons l’OCU

Ha analitzat 331 aperitius de supermercat i determina que la majoria són poc sans pel seu al contingut en calories, en greixos i en sal

La principal conclusió és que la majoria dels productes són poc sans pel seu al contingut en calories, en greixos i en sal

Les patates de bossa són una de les formes de matar la gana entre hores, però evidentment no són el producte més saludable del supermercat. Ara, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ho ha demostrat a través de l’anàlisi de 331 aperitius de supermercat, entre els quals hi ha patates de tota mena, xips o natxos, amb sabor o sense. La principal conclusió és que la majoria dels productes són poc sans pel seu al contingut en calories, en greixos i en sal. De fet, a l’escala saludable de l’OCU un 50% dels productes han obtingut una puntuació inferior a 40 sobre 100, fet pel qual són una molt mala elecció de compra.

A banda dels seus components, l’OCU també remarca que algunes d’aquestes patates de bossa fan servir additius per donar color i sabor i també gomes per donar consistència. Precisament, cal recordar que tot just fa uns mesos la Comissió Europea va acordar la prohibició de diversos additiu sue avui dia donen sabor a patates de pernil o barbacoa. Els fabricants hauran de canviar la recepta si volen continuar comercialitzant-los.

Hi ha quatre productes que sí que són saludables i que obtenen una bona nota a l’escala saludable de l’OCU. Destaquen per una baixa presència de sucre i sal, i per no comptar ni amb additius ni amb ingredients ultraprocessats. Són els Natxos de fajol de la marca Sol Natural ecològic de 80 grams, amb una puntuació de 87 sobre 100; les Patates fregides sense sal afegida de la marca Veritas ecològic de 125 grams, amb una puntuació de 71 sobre 100; els Natxos de llegums de la marca Sol Natural ecològic de 80 grams, amb una puntuació de 67 sobre 100; i les “Frititas” de la marca Hispalana de 180 grams, amb una puntuació de 67 sobre 100.

To Top