Terrassa

Protecció civil desactiva l’alerta del pla Inuncat un cop finalitzat l’episodi de pluges

El 112 rep una trentena de trucades i la majoria d’incidències registrades no són significatives

No es preveuen pluges en els propers dies

Protecció Civil ha desactivat aquest dilluns al matí l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat), un cop ha finalitzat l’episodi de pluges intenses iniciat dissabte. Durant l’episodi, que no ha deixat incidències significatives, només s’ha superat el llindar d’intensitat a Sant Llorenç Savall, on es van registrar 20,6 litres per metre quadrat en 30 minuts.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut, durant tot l’episodi, una trentena de trucades relacionades amb incidències derivades de les pluges. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha fet el seguiment de les incidències, la majoria de caràcter poc important i relacionades amb inundacions de baixos, caigudes d’arbre i afectacions a la circulació.

La incidència més rellevant ha estat la caiguda d’un arbre a la via a la línia R3 de Rodalies entre Centelles i Vic ahir a la tarda, i que va comportar el tall de la circulació de trens. Segons ha confirmat Renfe a l’ACN, l’afectació es va poder resoldre cap a les 21.30h de diumenge.

To Top