Terrassa

Arriben les primeres pluges de l’agost

Aquest dimarts han aparegut les primeres precipitacions, de caràcter lleu

Tradicionalment, el mes d’agost acostuma a ser més plujós que el juliol. A Terrassa s’esperava que la pluja arribés dimecres, amb ruixats i tempestes potencialment forts. Però les precipitacions han aparegut aquest dimarts, a primera hora de la tarda, per bé que moderades.

Després de força dies amb temperatures molt altes, els mapes meteorològics anticipen un canvi de temps de cara a aquesta setmana. L’arribada d’una DANA, un sistema de baixes pressions, farà arribar pluges a tot el país i també provocarà un descens important dels termòmetres, que passaran dels 33 als 27 graus centígrads.

Tal com explica el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), aquesta setmana torna la inestabilitat amb un dimecres que serà el dia amb precipitació més extensa. També a Terrassa. Aquest dimarts, el cel s’ha ennuvolat cap a les 14 hores i han caigut les primeres gotes en diversos punts de la ciutat.

Passades les 15.30 hores s’han escoltat els primers trons. I escassos minuts abans de les 16 hores ha començat a ploure. Gotellades d’estiu. Al final, poca cosa. A les 16.45, el sol ja guanyava la partida a la foscor. Un parell d’hores més tard, la pluja ha tornat durant uns minuts, compartint protagonisme amb el sol, en un espectacle meteorològic poc habitual. Les tempestes fortes s’esperen per a aquest dimecres.

El canvi de masses d’aire portarà a una davallada tèrmica fins a valors climàtics més típics de l’agost, lluny ja d’aquestes temperatures tan elevades.

Baixada de temperatures al Pirineu

Els primers ruixats ja arriben aquest dilluns al Pirineu i Prepirineu, fet pel qual s’ha activat l’alerta per la seva intensitat al RipollèsOsona i el Berguedà. De cara a la tarda de dimarts, les pluges s’ubicaran també a la meitat nord del país, amb la Catalunya Central i les comarques de Ponent també afectades.

Però clarament l’escenari de pluges generalitzades serà el dimecres. La previsió del Meteocat dibuixa ruixats a tot el país, tant a la primera meitat del dia com a la segona. La intensitat serà més gran al Pirineu, Prepirineu i la Catalunya Central, on també es preveuen tempestes. Ara bé, com si res hagués passat, dijous tornarà el sol i les temperatures començaran a incrementar lleugerament.

To Top