L’Ajuntament de Terrassa projectarà aquest estiu, abans de cada sessió del Cinema Catalunya, un vídeo per a donar suport a les campanyes d’adopcions del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa (CAAD). La iniciativa arrenca aquest dimecres i, de moment, s’ha previst que es dugui a terme fins al 31 d’agost.
Sota el lema “Vols ajudar-nos? Adoptar salva vides” el projecte vol ser una finestra per a la difusió de la feina que l’Associació de Voluntaris Gossos CAAD Terrassa i Progat Terrassa fan per a sensibilitzar la població i visibilitzar els animals en adopció.
Les vacances estivals acostumen a implicar un augment d’entrada d’animals al CAAD a causa dels abandonaments. En el cas dels gats, és més pronunciada perquè coincideix amb el període de cria. Durant l’estiu també es dona un descens de les sortides del centre d’atenció. En paraules de Noel Duque, tinent d’alcalde d’Acció Social i Cicles de la Vida i regidor de Benestar Animal, “aquesta iniciativa vol contribuir a la gran tasca que realitzen durant l’any tots els voluntaris i voluntàries que dediquen el seu temps i esforç a sensibilitzar i incentivar les adopcions. Habitualment, quan arriba l’estiu, hi ha un increment d’abandonaments i un descens en noves adopcions i acollides, i amb propostes de difusió i conscienciació com aquesta volem que no es produeixi”.
Actualment, al CAAD hi ha 126 gats, 131 gossos i 1 fura. Molts d’aquests animals venen de situacions complexes, d’abandonaments o, fins i tot, de situacions de maltractament, informen fonts municipals. El perfil majoritari dels gossos residents en el CAAD és el dels que, segons el marc legal, es consideren Gossos Potencialment Perillosos (GPP), una qualificació que es fa en funció de la raça, i no en relació amb el caràcter de l’animal. Aquest aspecte fa que costi més trobar una família que els vulgui adoptar, independentment que el seu caràcter sigui més o menys tranquil.
“L’adopció en tots els casos és important, perquè facilita als animals de companyia un espai convivencial segur on poden créixer en un entorn familiar, amb cures i relacions més individualitzades i en el qual poden establir vincles sans i positius”, consideren des de l’Ajuntament.