L’Ajuntament de Terrassa, a través dels Serveis d’Educació, ha posat en marxa una nova edició del projecte Patis Oberts, que des d’aquesta setmana i fins a l’11 de setembre posarà a disposició de la ciutadania els patis de 8 equipaments educatius de la ciutat, 6 escoles i 2 instituts, com a espai de joc i lleure alternatiu i segur.
A l’edició d’enguany, els centres participants seran les escoles Montserrat, Marià Galí Guix, Font de l’Alba, Agustí Bartra, Roc Alabern i Lanaspa-Giralt, i els instituts Ègara i Investigador Blanxart. En tots els casos, els patis s’obriran de dimarts a diumenge, en horari de tarda-vespre (de 17.15 a 20.45 hores), des del passat dimarts dia 6 i fins al pròxim 11 de setembre.
L’adjudicació dels 8 lots que conformaven la licitació del contracte de serveis ha correspost a la Fundació Pere Tarrés, com a entitat especialitzada a dinamitzar-los i obrir i tancar a les hores previstes.
Els patis oberts a la ciutat es preveuen com a espais de joc natural equivalents a una plaça pública o un parc, però amb una intervenció socioeducativa, amb dinamitzadors que garanteixin l’orientació de l’activitat a l’educació en valors i l’enfortiment de lligams amb l’escola i l’entorn. “La intervenció socioeducativa cerca oferir un espai de joc segur a infants i adolescents, atendre’ls, i donar suport per potenciar l’estructuració i el desenvolupament de la seva personalitat, socialització i adquisició d’aprenentatges bàsics”, expliquen fonts municipals.
Aquesta és una de les activitats programades per part del Servei d’Orientació i Acció Educativa de l’Ajuntament en el marc del programa PMOE (Pla de millora d’oportunitats educatives) i pel Programa del Ministeri d’Educació i Formació Professional de cooperació territorial per a l’orientació, avenç i enriquiment educatiu PROA+, que tenen com a objectius generals contribuir a la millora de l’equitat en l’accés a oportunitats educatives i a l’èxit escolar; reforçar l’atenció de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu i millorar l’enfocament inclusiu, i reforçar la dimensió comunitària de l’acció educativa. El programa és finançat pel Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) amb fons procedents de la Unió Europea-NextGenerationEU.