Terrassa

Minimitzar riscos de robatoris: 9 consells per gaudir d’un estiu segur

Les vacances d’estiu són el període en el qual es produeixen més entrades en habitatges. La prevenció és clau per evitar ser víctima d’un robatori. Per això, l’Ajuntament de Terrassa, a través de la Policia Municipal, ofereix recomanacions per augmentar la seguretat

Els robatoris i l’ocupació són una preocupació constant quan algú deixa la casa sola durant les vacances d’estiu / nebridi aróztegui

Durant el període estiuenc, molts residents de Terrassa es preparen per gaudir de les seves merescudes vacances, cosa que sovint implica deixar els seus habitatges buits durant períodes prolongats. Malauradament, aquesta època de l’any també és la preferida dels lladres per actuar. Aprofiten les absències dels propietaris per entrar als habitatges i sostreure objectes de valor, sovint causant també danys materials. A més, l’ocupació també és una creixent preocupació. La prevenció és clau per evitar ser víctima d’un robatori, i és per això que l’Ajuntament de Terrassa, a través de la Policia Municipal, ofereix un conjunt de recomanacions per augmentar la seguretat dels habitatges durant les vacances.

Un dels consells més importants és evitar “fer difusió davant desconeguts ni per xarxes socials del vostre projecte de viatge”. Els lladres poden estar atents a aquests detalls per planificar els seus robatoris. Per tant, és essencial ser discret i no revelar quan estarà la casa buida. Abans de marxar, considereu “dipositar els objectes de valor en caixes de seguretat bancàries”. Alternativament, podeu confiar-los a persones de confiança que no tinguin previst absentar-se durant el mateix període.

És fonamental assegurar-se que totes “les portes i finestres estiguin ben tancades, incloses les que donen a espais comuns”. Tot i que pugui semblar obvi, molts robatoris es produeixen per negligències en aquest aspecte. Quan deixeu la vostra llar, “eviteu abaixar completament les persianes”. Això pot indicar clarament la nostra absència. És millor mantenir normalitat, de manera que no es noti que la casa està desocupada.

Un altre símptoma que pot alertar els lladres és l’acumulació de cartes i diaris a la bústia. Doneu instruccions a un empleat de la finca urbana o a una persona de confiança perquè recullin el correu i vigilin la vostra llar. A més, és recomanable “deixar també un telèfon per localitzar-vos”. La instal·lació de “temporitzadors automàtics per encendre llums, ràdios o televisors” a intervals regulars també pot ser una mesura efectiva, sobretot en grans períodes d’absència.

“No col·loqueu mai les claus sota la catifa de l’entrada” o en altres llocs fàcilment accessibles per a desconeguts. Tampoc deixeu “mai a la porta una nota que indiqui la vostra absència”. Això és una invitació directa per als delinqüents. Si heu de comunicar-vos amb algú, feu-ho per telèfon.

Més operacions policials

La Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra han intensificat les seves operacions contra els robatoris i ocupacions, realitzant 68 detencions relacionades amb delictes contra el patrimoni a Terrassa durant els darrers tres mesos. Els delictes contra el patrimoni estan associats a robatoris amb força en interior de domicili, empresa, establiment o interior de vehicle, i també els robatoris amb violència o intimidació en domicili, establiment o espai públic.

Gràcies a la tasca realitzada pels cossos policials, des de gener i fins al juny de 2024, s’ha aconseguit una tendència general a la baixa dels delictes contra el patrimoni que es produeixen a la nostra ciutat. En aquest sentit, de gener a juny de l’any passat es van registrar 5.420 delictes, mentre que de gener a juny de 2024 se n’han registrat 5.073, és a dir, un 6,4% menys.

Minimitzar riscos de robatoris: 9 consells per gaudir d’un estiu segur
To Top