Terrassa

Les millors vacances… Tresors a l’illa dels contrastos

La terrassenca Tenti Cañasveras manifesta la seva clara vocació de fer turisme de “quilòmetre zero” i a més de promoure les visites a la seva ciutat, també té el seu destí a Menorca

Gaudir de tots els secrets que encara guarda aquesta illa és un dels seus moments preferits quan toca estar uns dies de vacances

La seva àvia acostumava a dir-li “tan maca que és Barcelona i marxeu tan lluny”, una màxima que, amb el pas dels anys, va assumir també, en part, com seva. “Soc una reivindicadora del turisme de quilòmetre zero i, de vegades les coses que tenim a prop no les valorem prou”, opina. Creu que gent de la ciutat que “han fet la volta al món”, però no han visitat la Masia Freixa, que, considera que és “un dels llocs més bonics que tenim”.

Aquesta passió per gaudir, també, dels tresors que ofereix Terrassa i la Masia Freixa en particular, l’ha traslladat a altres àmbits. “Soc una enamorada d’aquesta masia, fins a tal punt que l’hem fet un homenatge en la nostra comparsa de Carnestoltes, disfressats d’ella”, revela.

En aquest afany de “fomentar un turisme de proximitat i sostenible pel bé d’aquest planeta”, Menorca s’erigeix en el seu lloc de preferència. “No és el destí més original del món”, comenta, tot i que “fa molts anys que hi vaig”. En les primeres estades, reconeix que anava als llocs típics, on “va tothom”, a cales emblemàtiques com Macarella o Cala en Turqueta. Amb el temps, tanmateix, “vas descobrint llocs que t’enamoren”, assegura.

Explica que, segons el seu parer, la costa nord és la menys freqüentada, si bé, la seva morfologia abrupta “la fa única i és salvatge i captivadora”. Recomana caminar una mica per descobrir petites cales “d’aigües transparents, quasi soles”, encara que lamenta que, últimament i per l’obsessió dels Instagramers de publicar els llocs amb ubicació, “cada vegada costa més” trobar indrets d’aquesta qualitat. Tot i això, insisteix en el seu consell i anima a tothom a “agafar una motxilla i fer un tros del Camí de Cavalls”, que és el GR 223, que dona la volta a l’illa.

Per recórrer aquesta costa nord, “no cal fer-ho de cop” i, és aviat, suggereix que “es pot fer per trams i gaudir del paisatge al teu ritme” i visitar cales, contemplar la natura i els seus majestuosos fars, com Favàritx, Cavalleria o Punta Nati, “sense la pressió de fer 20 quilòmetres per etapa”. Es poden fer pauses, per exemple, per tastar els formatges de Denominació d’Origen “en granges familiars, que venen al visitant”.

Allargar la jornada

Menorca és una illa en la qual, “si matines, pots allargar la jornada des de la sortida a la posta de sol,”, manifesta. “És veritat que a l’estiu fa calor, però amb una bona hidratació i banys fresquets tornes a casa com nou” i, el tema gastronòmic, el deixa per a una altra oportunitat. “És una illa de contrastos, reserva de la biosfera”, aporta, per acabar amb un prec: “cuidem-la, si us plau”.

To Top