Terrassa

Les millors vacances… Tres escenaris ben diferenciats

El comunicador terrassenc Oriol Carreras, amb la seva família, acostuma a viure unes vacances programades en tres estades: en el poble on viuen, en un altre de l’Alt Urgell i a la platja

La família de l’egarenc passa una bona part de les seves vacances d’estiu a Peramola, on troben una calma i una tranquil·litat que també respiren als altres dos altres llocs

El comunicador egarenc Oriol Carreras i la seva família afronten les vacances “en tres escenaris diferents”. Entre Ullastrell, el poble on viuen tot l’any i un lloc “de tranquil·litat i calma absoluta”. Peramola, “un poblet situat a l’Alt Urgell, a deu minuts d’Oliana i a menys d’una horeta, encara no, de Solsona” i Coma-ruga, població de costa, situada “al Vendrell i que, segons els meus pares, hi vaig des que tenia dos mesos”. Tres destins que no falten cap any.

D’Ullastrell també explica que “és un privilegi viure-hi tot l’any i més durant les vacances, que és quan es buida una mica més el poble” i encara hi ha més tranquil·litat. Recorda que, a partir del 15 d’agost el poble recupera una mica el seu pols. “Es torna a omplir perquè se celebra la Festa Major i tothom torna d’on estigui escampat”, afegeix. Enguany, Carreras ha estat escollit per llegir el pregó i, per tant, és obvi que no hi pot faltar.

Quan acaba la festa grossa del seu poble d’adopció, toca marxar cap a Peramola, “un poble fantàstic que, la resta de l’any té menys de 100 habitants i, durant l’estiu, creix, perquè hi ha molta gent que va a passar tot l’estiu allà”, assenyala. Aquest any, comenta, “empalmarem la Festa Major d’Ullastrell amb la de Peramola, que enguany estan enganxades”.

D’aquesta localitat petita, però entranyable, destaca els seus “camins i unes excursions fantàstiques”. A Peramola, assegura, “es respira molt aire pur i va molt bé per desconnectar”, si bé hi ha un petit problema i és que “desconnectes tant, que t’oblides de tornar” a la rutina, però està clar que “un dia s’ha de tornar”. És inevitable.

Un barri marítim

Coma-ruga, “un barri marítim” del Vendrell, com apunta el presentador del programa matinal “Desperta Carreras” de la Ràdio Municipal de Terrassa, és una població que freqüenta des de gairebé tota la vida, tot i que, ara de manera una mica diferent. Quan hi anava amb els pares i els germans, era per un parell de setmanes i, en l’actualitat, s’ha convertit més en un destí “d’anada i de tornada”.

Tanmateix, sigui per períodes més llargs de temps o sigui en alguna escapada, sosté que “no he fallat cap estiu i hi he anat tots” d’ençà que es va estrenar, ara ja fa una pila d’anys. En general, és una mica com el que es viu s als altres dos llocs i repeteix que, a aquest lloc de platja “es respira calma i tranquil·litat”. A més, manifesta que Coma-ruga “no està molt massificat turísticament” i per això li agrada. “Sempre dic que Coma-ruga no té res, però per a mi ho té tot”, sentencia.

To Top