Terrassa

Terrassa, entre els municipis amb més intensitat de pluja

El Vallès Occidental, una de les comarques més afectades per la pluja

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya aquest matí, després de les precipitacions d’aquest divendres 2 d’agost, que va deixar grans quantitats de pluja a Terrassa i al territori català.

De fet, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), Terrassa es troba entre els sis registres d’intensitat de pluja més destacats. Amb 30,6 litrres per metre quadrat en trenta minuts, Terrassa es situa en la quarta posició del rànking, només superada per Castellbisbal amb 35,6 l/m2 en 30 minuts (també al Vallès Occidental), Sant Salvador de Guardiola amb 43,3 l/m2 en 30 minuts, i Pantà de Sau, amb 49,6 l/m2 en 30 minuts.

Pel que fa a acumulacions, cal destacar els 95 l/m2 del Pantà de Sau; els 84 l/m2 de Sant Salvador i, al Vallès Occidental, els 67 l/m2 de Castellbisbal. 

També hi ha hagut incidències. El telèfon d’emergències CAT112 han rebut 759 trucades per 500 incidents. La majoria han estat al Vallès Occidental, amb 219 trucades. També n’hi ha hagut per les comarques del Barcelonès (141), Osona (87) i Vallès Oriental (84). La majoria d’aquestes (185) es van rebre al voltant de les 20.00 hores.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han atès 366 avisos. La gran majoria s’han centrat a l’àrea metropolitana i a la Catalunya central, amb 169 avisos des d’ahir a les 17.30h a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, 76 avisos a la Regió d’Emergències Centre, i amb 63 avisos a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud. Girona ha acumulat 35 avisos, Lleida 13 i Tarragona 10.

Principalment, els serveis han estat per caiguda d’arbres, elements de façanes i inundacions de baixos i habitatges particulars. No hi ha hagut danys personals importants.

També l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) informa que, durant l’episodi, el cabal del riu Llobregat va superar el llindar d’Alerta a l’estació de Castellbell i el Vilar, on va arribar als 151.6 m3/s. També a l’estació de Sant Vicenç dels Horts el cabal es va enfilar fins els 194 m3/s. Ara, els cabals van recuperant la normalitat però encara poden haver algunes crescudes als rius Llobregat i Cardener.

Afectacions en les línies de tren i incidències viaries

Ahir, la circulació de trens es va veure afectada en diverses ocasions, fet que va provocar dues prealertes del Pla d’emergències en transport de viatgers per ferrocarril (FERROCAT).

A les 19:53, el telèfon d’emergències 112 va ser alertat d’una col·lisió d’un tren amb un arbre a la línia R4 que va provocar el tall de la circulació de trens entre Castellbell i el Vilar. El xoc no va provocar ferits.

Gairebé a la mateixa hora, el 112 va ser alertat per un incendi de la catenària a la línia R3, que va provocar el tall de la circulació de trens entre Vic i Manlleu.

Però, es va establir un servei alternatiu per carretera a l’R3 entre Vic-Ripoll, que encara es manté aquest matí, i a l’R4 entre Terrassa-Manresa, on ja ha estat restablert.

També hi va haver alguns talls de carreteres, com la C-1414 entre Olesa de Montserrat i Esparreguera per despreniment de roques, i la C-37 al Túnel de Bracons (Osona-Garrotxa) tallada en ambdós sentits per calamarsada.

Terrassa, entre els municipis amb més intensitat de pluja
To Top