Terrassa

Què està obert a Terrassa durant l’agost?

Aquells que es quedin a Terrassa durant l’agost han de saber que disposem de serveis als quals podem accedir durant aquestes setmanes

Arriba l’agost i sembla que la imatge que representa les ciutats modernes és la dels carrers desèrtics, amb les persianes abaixades i sense una ànima als carrers. Però hem de desmentir-ho, perquè no és el cas de Terrassa, una ciutat que no tanca (del tot) per vacances. I és que aquells que es quedin a casa durant el mes d’agost han de saber que disposem de serveis municipals als quals podem accedir, consultar i visitar durant aquestes setmanes. Podrem fer turisme al Museu de Terrassa, refugiar-nos de la calor entre llibres a les biblioteques o fer per fi embastar aquells tràmits que tenim pendents i sempre ens fa mandra d’afrontar en mig de la nostra vida diària. I és que hem de saber que les oficines d’atenció ciutadana romandran obertes. I el transport públic, tot i haver modificat els seus horaris per adaptar-los a la baixada de demanda, continua recorrent la ciutat i permetent-nos arribar a les nostres destinacions. Per tant, podem dir que enguany, Terrassa no tanca per vacances.

Biblioteques

Les biblioteques són un dels espais municipals més concorreguts i útils durant tot l’any, inclús durant l’agost. Perquè recordem, no només proporcionen un ambient de treball i d’estudi, també està climatitzat, idoni per afrontar les altes temperatures que s’estan registrant als carrers de la ciutat. A Terrassa disposem de sis biblioteques que podem visitar durant aquest mes, a excepció de dues: la Bd2 i la Bd5, que romandran tancades fins al 31 d’agost. La resta de biblioteques de districte tenen horaris diferents, que haurem de consultar abans de visitar-les. Totes, en general, obren de dilluns a divendres en horari de tarda, de 16 a 20 hores, però tenen dies en què obren durant tot el dia, de 09.30 a 13.30 hores i de 16 a 20 hores. Totes, això sí, tanquen els dissabtes. Però no entrem en pànic, la Biblioteca Central sí que obre els dissabtes de 09 a 14 hores. La resta de la setmana, sense excepció, obre de 9 a 14 hores i de 15.30 a 20 hores.

Museus

Tots aquells que es quedaran a Terrassa durant l’agost no tenen excusa per explorar la ciutat. I és que el Museu de Terrassa no descansa aquest mes. El Castell Cartoixa de Vallparadís estarà obert de dimecres a dissabte, de 10 a 13.30 hores i de 16 a 19 hores, i els diumenges i festius d’obertura, com el 5 d’agost, d’11 a 14 hores. Aquest mateix horari l’incorporarà la Seu d’Ègara, que obrirà de dimarts a dissabte. I si volem descobrir el moviment modernista característic de la ciutat, no ens oblidem de la Casa Alegre de Sagrera, que romandrà oberta de dimecres a dissabte de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores, igual que els seus jardins, que són un racó on perdre’s mentre duri l’onada de calor.

Zona blava

Bones notícies per a tots aquells que utilitzin el cotxe per moure’s per la ciutat: la zona blava de Terrassa serà gratuïta a tota la ciutat a partir d’aquest diumenge, 4 d’agost, i durant tres setmanes. Els parquímetres, doncs, deixaran d’estar operatius fins al 25 d’agost. Anys enrere, l’Ajuntament diferenciava les zones blaves per sectors durant el mes d’agost, però la confusió generada va motivar que apliqués el mateix tancament del servei a tota la ciutat durant tres setmanes. Abans, molts usuaris, en veure que la zona blava era gratuïta en un carrer, interpretaven que també ho era a la resta. La unificació de criteris s’ha consolidat i el servei quedarà suspès “coincidint amb el període en què l’activitat i la demanda d’estacionament es redueix a la ciutat”. L’Ajuntament recorda que, la resta de l’any, les àrees blaves permeten “vitalitzar l’activitat econòmica dels barris en facilitar l’accessibilitat a la zona per fer gestions de curta durada, com són compres o gestions ràpides” i faciliten “una gestió eficient de l’aparcament, en impedir l’aparcament de llarga durada a les hores de màxima demanda, afavorint l’alliberament de places a les hores de menor demanda”.

Oficina d’atenció a la ciutadania

Oficinas Municipales Ayuntamiento Plaça Didó

A tots ens ha passat que hem deixat per l’últim moment una gestió de l’Ajuntament. No hem de patir, perquè l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de la plaça Didó ens podrà atendre durant aquest mes, sempre que demanem cita prèvia. Està oberta de dilluns a dijous, de 08.30 a 15 hores, i divendres i vigílies de festius de 08.30 a 14 hores. Si no podem desplaçar-nos fins allà durant aquest horari, des de la Seu Electrònica podem realitzar tots els tràmits via internet durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Per identificar-se i per signar formularis és necessari un certificat digital o sistema d’identificació.

Autobusos i ferrocarrils

A qui no li ha passat que volia agafar el seu autobús durant l’estiu per arribar a la feina i de sobte, no arriba? Doncs no és que hi hagi retard o incidències, és que durant l’estiu canvia l’horari! En total, són més de 300 les parades instal·lades a Terrassa, que permeten la circulació de 17 línies d’autobús. Els horaris del mes d’agost varien lleugerament amb respecte els de la resta de l’any, sobretot en aquelles línies que recorren la perifèria de la ciutat, en què el marge entre els autobusos pot arribar fins als 30 minuts. Els nous horaris estan instal·lats de forma física a les parades, però també es poden consultar a través de la web Tmesa.com, de l’aplicació mòbil i del telèfon d’atenció a la ciutadania. I si som usuaris de Ferrocarrils, hem de saber que la línia del Vallès també modifica la freqüència de pas dels trens per adaptar-se a la disminució del nombre d’usuaris, amb un temps d’espera d’uns 12 minuts entre trens. Les modificacions també es poden consultar des de l’aplicació d’FGC o a través de la pàgina web.

Serveis socials

Les incidències i els problemes no descansen durant l’agost, i els serveis d’atenció a la ciutadania tampoc. Si durant l’agost volem rebre atenció de Polítiques Socials d’Habitatge, el seu horari és de 09.30 a 13.30 hores, al telèfon 937 315 982. Serveis Socials els localitzarem al telèfon 937 885 065, de dilluns a divendres de 09 a 14 hores.

Atenció telefònica

No és plat de bon gust tenir incidències, però menys durant l’agost. Tot i això, no ens hem de preocupar. Si patim una incidència en el nostre subministrament d’aigua, hem de saber que Taigua disposa d’un número d’atenció les 24 hores del dia per resoldre consultes, el 937 362 820, o ho podem fer a través de la web taigua.cat. Si hi ha incidències amb la llum, les companyies energètiques disposen del seu telèfon d’atenció.

Què està obert a Terrassa durant l’agost?
To Top