Terrassa

La Generalitat comprarà 13 pisos a Terrassa per a habitatge social

El programa inclou l’adquisició de 433 pisos arreu de Catalunya

Vista aèria de Terrassa

Terrassa forma part del grup de poblacions catalanes on la Generalitat adquirirà properament 433 habitatges a Inmo Criteria per destinar-los a lloguer social. A Terrassa la xifra d’immobles comprats pel Departament de Territori és de 13 pisos, amb 13 aparcaments vinculats i 11 de lliures.

El total d’habitatges correspon a 9 promocions situades, a banda de Terrassa, als municipis de Girona, Lleida, Reus, Salou, Sant Feliu de Llobregat, el Vendrell, Vic i Vila-seca. L’operació s’inclou dins del Pla Impuls 10.000 del Govern, que ja ha incorporat un miler d’habitatges provinents de grans tenidors al seu parc públic, amb una inversió de 100 milions d’euros.

En aquesta ocasió, Territori, a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), ha arribat a un acord amb Inmo Criteria Arrendamiento III, S.L.U., depenent de CaixaBank, per a l’adquisició de 433 habitatges i altres béns immobles, com pàrquings, locals, oficines i trasters. L’operació ha estat autoritzada aquest dijous ateix pel consell d’administració d’Incasòl.

Gairebé un miler d’habitatges

Quan es materialitzi en els propers mesos, “donarà un fort impuls al programa de foment de l’habitatge de lloguer social”, diu el Govern. El pla ja portarà incorporats gairebé un miler d’habitatges de grans tenidors al parc públic de lloguer social.

Els 433 habitatges estan inclosos en les àrees de demanda forta i acreditada o dins una àrea preferent. A més, el contracte amb Inmo Criteria també inclou 467 aparcaments, 203 trasters, 6 locals i 2 oficines, segons el Govern. L’explotació d’aquestes promocions, construïdes entre els anys 2002 i 2012, era en règim d’arrendament a preu social.

To Top