Terrassa

Les millors vacances… Història i art a cada cantonada

Després de la pandèmia, l’egarenca Sara Guerrero, mare de dos bessons, va tenir clar que la família necessitava “tornar a gaudir de l’alegria i la il·lusió de les vacances” i van escollir Toledo

La ciutat és, en si, com un museu i un dels moments més àlgids és visitar el nou parc temàtic, anomenat Puy du Fou, que just obria les portes

L’any 2021, amb les cendres de tot el que va envoltar a la pandèmia i al confinament, l’egarenca Sara Guerrero tenia assumit que “necessitàvem tornar a gaudir de l’alegria i la il·lusió de les vacances”. Mare de dos bessons que, llavors tenien 10 anys, i com a activista de la cultura, es van decantar per visitar Toledo, una ciutat que és patrimoni de la humanitat, pertanyent a Castella-la Manxa, bressol de moltes manifestacions artístiques, amb vinculació directa de personatges com El Greco. Una localitat per gaudir tastet a tastet.

“Si hi ha una cosa que m’agrada més en aquest món és el de gaudir de l’art, la cultura i la història, i sembla que he aconseguit que la meva família participi en aquesta passió”, explica. I què millor que endinsar-se en una ciutat “plena d’història i art a cada cantonada” i que, a més, té la riquesa afegida perquè allà “van coexistir tres grans religions com van ser la cristiana, la jueva i la musulmana”.

La ciutat és un museu en si mateix, apunta, però el gran moment va ser quan van visitar el nou parc temàtic “que just obria les portes”, Puy du Fou. Un parc diferent dels que estem acostumats, amb atraccions mecàniques. Res d’això, però sí “espectacles espectaculars i una ambientació molt realista, inspirada en la història d’Espanya”. Van gaudir de la vida del Cid Campeador a “El Último Cantar”, de la picaresca de Lope de Vega i Cervantes (A Pluma i Espada), del viatge de Colon a les Amèriques (Allende la Mar Océana), de la falconeria de Reis més espectacular i el plat final, el gran Somni de Toledo.

Premiat com el millor espectacle del món, aquesta escenificació permet a l’espectador traslladar-se d’alguna manera al llarg de 1.500 anys d’història. “Impressiona veure prop de 200 actors, cavalls”, en un espai que envolta el parc i que es converteix en el mateix escenari on es dur a terme l’espectacle”, recorda.

No se li esborra de la memòria. Un dels moments més intensos de l’espectacle: “veure com del no-res sorgeix la caravel·la Santa Maria amb el mateix Cristófol Colón assenyalant amb el dit cap a on han d’anar per arribar a les Amèriques”.

Record del passat

Tot plegat, aquest viatge es va convertir en una manera diferent de fer unes vacances que van ser “molt intenses”, i encara amb mascaretes, “com a record del passat viscut”. També van suposar tot un aprenentatge, però sobretot, van significar “tornar a sortir sense por, amb il·lusió i moltes ganes de descobrir les històries més desconegudes o més famoses de la ciutat de Toledo”.

To Top