Terrassa

Tanca un històric restaurant a Ca n’Aurell

El restaurant Minstinguett tanca aquest divendres després de 30 anys en actiu al barri de Ca n’Aurell

Tothom que hagi passejat pel barri de Ca n’Aurell coneixerà el mític restaurant Mistinguett. Un negoci familiar especialitzat en esmorzars de forquilla i brasa, que fa més de 30 anys que està en actiu. Aquest local històric situat al carrer Pare Llaurador ha vist la ciutat créixer, i ara tanca per sempre la seva persiana aquest divendres 2 d’agost. Un fet que no és aïllat al barri de Ca n’Aurell.

Els seus propietaris són el matrimoni format per Paco Ruiz i Luisa Fuentes, que en arribar a l’edat de prejubilació, han decidit retirar-se del negoci: “No hem trobat relleu generacional, ningú que vulgui continuar amb el negoci”, explica el Paco. I afegeix: “Ningú vol treballar en el sector de la restauració, és molt esclau perquè requereix dedicar-li moltes hores”. Després de 36 anys entre les mateixes parets, un local de 80 metres quadrats, “en realitat estem contents, perquè estem cansats. La situació general no ajuda”. El Paco es refereix “la burocràcia i els impostos, que ens tenen asfixiats”. L’últim pal que va rebre el negoci, amb tres treballadors a càrrec seu, va ser el pagament de la segona taxa de residus, “ens ha acabat d’esgotar”. I un altre factor que influeix en la decisió de tancar són les jornades maratonianes, que esdevenen una pràctica habitual en el sector de la restauració: “Quan t’apropes als 60 anys estàs cansat, has de tenir molt d’aguant per fer jornades de 12 hores, i més quan és un negoci familiar i tu t’has d’encarregar de tot”.

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

Un barri sense comerç?

Aquest cas no és puntual, sinó que resulta el reflex d’una realitat que afecta al comerç local. En aquest últim mes han tancat dos comerços més al barri, un negoci de tintes i un de cadires, “i suposem que de cara al setembre, amb l’inici del nou exercici, tancaran més negocis, perquè acostuma a passar”, explica la presidenta de l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell, Esther Nosàs. La sensació generalitzada és que Terrassa està perdent els negocis de proximitat. La presidenta de l’Associació de Comerciants explica que “estem preocupats, el comerç està vivint uns moments molt durs”. Els motius d’aquests tancaments es deuen, sobretot, a la falta de relleu generacional i al sistema d’impostos: “En el futur desapareixeran completament els establiments familiars, és impossible suportar el sistema actual”, assegura en Paco Ruiz. Nosàs suma a les paraules del propietari del Mistinguett: “Els comerciants estan asfixiats, hi ha unes despeses fixes que s’han de cobrir i has de vendre molt per subsistir, és difícil”.

Els membres de l’associació pateixen pel tancament de negocis, i es plantegen les conseqüències que canviï el paisatge del barri: “A partir del carrer de Faraday fins a l’avinguda d’Àngel Sallent, cada cop hi ha menys negocis”. Això fa que hi hagi menys llum als carrers, “i sobretot a l’hivern, ens genera una sensació d’inseguretat”. Buscar la solució al tancament de comerços està sobre la taula, i Nosàs demana a la ciutadania “sortir dels principals eixos comercials i donar una oportunitat al comerç dels barris”.

.

To Top