Terrassa

Coneix els refugis climàtics de Terrassa

Terrassa té 22 refugis climàtics i 13 espais climatitzats

La calor ja fa setmanes que està present a Terrassa. Amb la previsió de l’augment de les temperatures fins als 38ºC, cal saber on refugiar-se de la calor al municipi. En cas de no comptar amb dispositius de refrigeració com l’aire condicionat o ventiladors, o voler sortir de casa i anar a algun lloc on evitar la calor, és millor conèixer els refugis climàtics de la ciutat. Terrassa en disposa d’una vintena. Aquests espais són accessibles i proporcionen confort tèrmic, descans i seguretat davant d’episodis com les onades de calor. En concret, Terrassa té 22 refugis climàtics i 13 espais climatitzats.

Enguany s’han sumat dos espais climatitzats i un refugi climàtic als ja tradicionals. En primer lloc, tenim la seu de Creu Roja i la biblioteca de la UPC. En segon, l’alberg municipal.

Els refugis climàtics estan dividits per districtes, així que queden distribuïts de la següent manera: Al districte 1, hi ha el Parc de Vallparadís, la plaça Doctor Robert, els jardins de la Casa Alegre i la plaça de Catalunya; Al districte 2, hi trobem la plaça de Ca n’Anglada, el parc de Gernika, el bosc de Vilardell i la plaça Frederica Montseny; Al 3, el Parc de Vallparadís i els jardins Salvador Allende; Al 4, el parc de Sant Jordi, el parc Arquitecte Coll i Bacardí i la plaça de la Pau; Al districte 5, hi tenim el parc Nacions Unides Sud, la plaça Antoni Escudé i el parc del Nord; Al 6, la plaça Federico García Lorca, la plaça de Can Tusell i la plaça Primer de Maig; finalment, al 7 hi ha el parc Serra Galliners i el parc de les Fonts.

Pel que fa als espais climatitzats, Terrassa compta amb set biblioteques: la Biblioteca Central de Terrassa, la de la UPC i les biblioteques situades als districtes 2, 3, 4, 5 i 6.

Finalment, cal tenir en compte altres espais que, en cas d’estar oberts, també es poden utilitzar per a refrescar-se. Entre ells hi ha els centres cívics Avel·lí Estrenjer, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig i Francisca Redondo. També hi ha casals cívics com el Montserrat/Torre-sana/Vilardell, el de Can Boada i el Vapor Gran. A banda, es pot entrar a l’equipament socioesportiu La Cogullada, al Teatre Alegria, a la seu de la Creu Roja, a l’església de Sant Pere i les Arenes i a l’arxiu municipal.

Coneix els refugis climàtics de Terrassa
To Top