Terrassa

Quins plans puc fer a Terrassa aquest estiu?

Terrassa és una ciutat on sempre queden coses per fer, ta mbé durant l’agost

Són moltes les persones que aquest estiu es quedaran a Terrassa, sigui per decisió pròpia o per la impossibilitat de trobar una destinació que s’adeqüi a les seves necessitats. En realitat, no és una mala notícia, perquè Terrassa és una ciutat on sempre queden coses per fer, també durant l’agost. Hi ha una àmplia oferta d’activitats, restaurants, edificis patrimonials, concerts i racons per descobrir que poden aconseguir que veiem la nostra pròpia ciutat de la millor manera possible: amb ulls de turista.

Què fer amb els infants?

Escapades a la natura o activitats d’acció poden ser la solució

Entretenir a la canalla no és gens fàcil durant l’estiu. Si passem les nostres vacances a casa, tenim dues opcions: la primera és buscar entorns naturals per fer excursions. Una bona zona sense gaire desnivell i complicació és Torrebonica, on podem escollir entre diverses rutes. Per exemple en sentit nord, en direcció al Parc Audiovisual, o en sentit est si creuem el torrent de la Betzuca, on descobrirem la Torre Mossèn Homs, Can Montllor, la font de Sant Josep i fins i tot un petit aqüeducte. La segona opció són les activitats d’interior, com els Laser Tag o els Escape Room, com l’Odisea Escape, situat al carrer de Volta, una activitat adaptada als més petits, que aniran acompanyats d’un monitor.

Has de fer de guia?

Idees per mostrar Terrassa i impressionar els nostres convidats

Ser amfitrió és un gust, i també ho és veure a les persones que estimem. Però organitzar les activitats que podem fer amb ells, de vegada pot ser esgotador. Per això, us proposem unes idees que us poden ajudar: al matí, podeu visitar un imprescindible, la joia mediàtica de la nostra ciutat: la Masia Freixa. De dilluns a diumenge ofereixen una visita guiada (excepte el 15 d’agost) per descobrir tots els secrets de l’edifici, construït per Lluís Muncunill. Aprofitant que estarem a prop, podem impressionar els nostres convidats portant-los al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). I a la tarda, una opció segura són els edificis històrics romànics: el Castell Cartoixa de Vallparadís i la Seu d’Ègara, i si encara tenim temps no ens podem oblidar de trepitjar la Casa Alegre de Sagrera, tota una joia del modernisme.

No saps on dinar?

Recomanacions per barris que no et pots perdre

Durant l’agost a tots ens ve la mateixa frase al cap: “No conec cap restaurant on anar!”. Això s’ha acabat, perquè a Terrassa comptem amb un gran repertori d’establiments per descobrir. Al Pla de Can Roca, hem de visitar el restaurant Casa Pablo. Tocant a Ca N’Aurell, una experiència gastronòmica, el Colmado 1917. Al mateix Centre són molts els establiments que hi trobarem, des de l’Apagallums Racó Gastronòmic fins al Can Torreca, de cuina tradicional catalana. Si ens trobem a la zona Universitària- Cementiri Vell i gaudim de la cuina italiana, entrem al Don Corleone. Si creuem fins a Ca n’Anglada, imperdible el Mesón las 4 Esquinas, i si estem a Sant Pere Nord, reservem al restaurant la Bodeguilla. Si baixem fins al segle XX, una parada obligatòria al Passeig del Vapor Gran és la Gurmeteria. A la Cogullada, la Taverna Guilà és una aposta assegurada.

Aquí no (si) tenim oci nocturn!

La nit és llarga a Terrassa, i per totes les edats

Qui diu que Terrassa no té vida nocturna? El local de moda de la ciutat és el Pubblic, situat al Parc Vallès. És un restaurant, però durant la nit la seva terrassa es converteix en un espai de bona música. Ara bé, tenim més opcions per escollir, la més coneguda sens dubte és la Rasa. Allà tenim el mític Reina Victòria, que pot ser la primera parada de la nostra ruta, i després podem escollir entre La República, la Sala Born o Pickwick, per continuar la festa. Si caminem fins al carrer de les Escaletes, també podem visitar el Venice Club. I si el centre no ens agafa a prop, podem optar per visitar altres locals com El Punto o a la sala Mook, on triomfa la música urbana.

Creus que no hi ha res a fer?

El Fem Estiu ens omple l’agenda d’activitats

Des de l’1 d’agost el festival Fem Estiu ens proposa activitats musicals en el marc del XVII Cicle Sons del Temps. No ens podem perdre a Recondita Armonia Ensemble, que proposa un viatge sonor a través de la Viola da Gamba amb peces de J.S. Bach en un entorn històric, l’Església de Sant Pere; i el dia 8 Eduardo Eguez tocarà un llaüt renaixentista a l’Església de Santa Maria. A finals de mes, el dia 29, el pati de la Casa Alegre de Sagrera acollirà els artistes Manuel Gómez Ruiz com a tenor i Eleonora Pertz al piano amb el seu concert “Escoltar tots els seus noms”, un viatge musical a través de Fanny Hensel, Clara Schumann i Emilie Mayer, grans compositores del segle XIX.

La Terrassa que et sorprèn

Reportaje 1714 convent convento de sant Francesc claustro claustre

Creus que per ser de Terrassa no et queda res per descobrir? La ciutat està plena de racons que val la pena conèixer, com el claustre del convent de Sant Francesc, situat a la plaça del Doctor Robert. Aquest edifici es va construir a principis del segle XVII i pertanyia a l’orde dels frares menors recol·lectes. El seu claustre és destacable sobretot pels 26 plafons ceràmics que destaquen la vida de sant Francesc. Actualment, aquest espai està integrat dins l’hospital de Sant Llàtzer.

To Top