Terrassa

Obres acabades als dos mercats municipals de Terrassa

La inversió total frega els 2,5 milions d’euros

El Mercat de la Independència, amb les obres ja acabades / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Aquest mes de juliol han acabat els treballs del projecte de millora i modernització dels dos mercats municipals de Terrassa: el de la Independència (la primera fase)  i el de Sant Pere.

L’Ajuntament de Terrassa va rebre 1,9 milions d’euros dels fons europeus de recuperació Next Generation “per adaptar els mercats i la seva activitat a la sostenibilitat econòmica i mediambiental, així com per apropar la digitalització als seus processos per satisfer les necessitats de les persones compradores i els nous hàbits de consum”, subratlla el consistori. El projecte general inclou un pla de digitalització.

La inversió municipal “per posar al dia els dos mercats” ha estat en total de 497.746 euros. Sumant el 1.990.984 euros de la subvenció, la quantia global ascendeix a  2.488.730 euros.

Operaris al setembre del 2023 / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Per a la tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Maise Balcells, la rehabilitació de tots dos edificis “és una bona notícia per a la ciutadania; d’una banda, perquè veu com es milloren i es posen al dia dos elements patrimonials de gran importància per a la ciutat, com són aquests dos mercats municipals. I també perquè l’actualització plantejada adapta els espais a les noves necessitats i promou la compra en aquests establiments de proximitat”.

La inversió municipal “per posar al dia els dos mercats” ha estat en total de 497.746 euros. Sumant el 1.990.984 euros de la subvenció, la quantia global ascendeix a  2.488.730 euros

Tot plegat, agrega Balcells, “ofereix un espai més saludable, més confortable i més segur per a la ciutadania i paradistes”. Les queixes de paradistes i de clients eren continuades, en especial per les baixes temperatures patides a l’hivern.

La part més important de la subvenció rebuda corresponia a les obres de transformació dels punts de venda, que contemplaven la intervenció que s’ha dut a terme en els darrers mesos al Mercat de la Independència i al Mercat de Sant Pere.

Mercat de la Independència

Les obres de reforma del Mercat de la Independència, que es van iniciar el mes de juny de 2023, “han reparat i reinterpretat els sistemes de coberta i façana de tot l’edifici amb l’objectiu de realçar les seves qualitats arquitectòniques i patrimonials, recuperant i consolidant el seu valor, i l’han condicionat dins els paràmetres de confort i eficiència tèrmica actuals”, indica l’Ajuntament.

A la vegada, s’ha donat resposta a les exigències de les normatives vigents. Per tal de “minimitzar l’afectació en l’activitat diària del mercat”, les actuacions s’han plantejat en tres fases. La primera, que tot just acaba ara, ha contemplat la reparació de les cobertes, la substitució de les lluernes lineals i la reforma de la xarxa de sanejament.

Interior del mercat ubicat al Centre / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“D’aquesta manera, millorant l’estanquitat i impermeabilitat dels tancaments, es fomenta l’estalvi energètic en les instal·lacions, així com la millora del confort tèrmic i de la il·luminació natural de l’edifici”, assenyala el consistori. En les properes fases de les obres de recondicionament també està previst intervenir en les obertures, els porticons i les façanes de l’edifici.

Aquesta primera fase de les obres de recondicionament del Mercat de la Independència ha tingut un cost de 1.698.081 euros.

Mercat de Sant Pere

Les obres de rehabilitació del sanejament i les voltes del Mercat de Sant Pere van començar el mes de gener d’aquest any. La intervenció que ara acaba “ha donat solució als continus problemes d’evacuació que patia la nau del peix, rehabilitant la xarxa de sanejament i substituint la part enterrada de la planta del semisoterrani“, apunta el govern municipal.

Mercat de Sant Pere, a la plaça del Triomf / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Així mateix, s’han instal·lat unes màquines de ventilació a la zona de magatzems per millorar la qualitat de l’aire interior de la planta inferior i, per últim, s’han rehabilitat les voltes de l’estructura del sostre de la planta del semisoterrani.

El pressupost per rehabilitar el mercat ubicat a la plaça del Triomf ha estat de 269.946 euros.

To Top