Terrassa

Un estiu a Terrassa per a 170 infants i joves amb necessitats especials

Visita al casal d’estiu organitzat per l’Associació Socioeducativa Tu Tries a l’Escola Ramon Pont

La tinent d'alcalde Meritxell Lluís, a l'escola Ramon Pont

La tinent d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans i regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, ha visitat aquest dimecres el casal d’estiu organitzat per l’Associació Socioeducativa Tu Tries a l’Escola Ramon Pont de Terrassa.

El casal forma part del programa +Estiu de l’Ajuntament, que enguany ha ofert 29 casals d’estiu, repartits pels 7 districtes de la ciutat, i, segons destaca el consistori, “ha posat a la disposició de la ciutadania 170 places en 3 casals orientats a infants i joves d’entre 3 i 22 anys amb diversitat funcional o necessitats educatives especials, amb la voluntat que puguin gaudir d’activitats de lleure educatiu durant els mesos d’estiu”.

Al llarg del mes de juliol, “i amb l’objectiu de conèixer de primera mà el seu funcionament i les necessitats dels infants, joves i equips professionals”, Lluís ha visitat aquests 3 projectes adreçats a persones amb diversitat funcional o necessitats educatives especials: els casals gestionats per les entitats Els Globus i Tu Tries, i el Campus Esportiu d’estiu del Consell Esportiu. Totes tres entitats organitzadores desenvolupen al llarg de l’any activitats orientades a aquests infants i joves amb l’objectiu d’afavorir el seu desenvolupament integral a través de la realització d’accions adaptades i motivadores que ajuden a treballar les àrees cognitiva, social, afectiva i educativa.

Tu Tries, Globus i Campus Esportiu

Les propostes de Tu Tries i Globus “han facilitat la participació de 105 infants i joves en les seves activitats, que van començar el 25 de juny i finalitzaran el 26 de juliol i han permes a prop de 65 infants i joves gaudir de l’activitat durant 15 dies, a finals d’agost i principis de setembre”, assenyala l’Ajuntament.

El casal de Tu Tries forma part del programa +Estiu de l’Ajuntament, que enguany ha ofert 29 casals d’estiu, repartits pels 7 districtes de la ciutat

L’associació Tu Tries, que va complir el seu 10è aniversari l’any passat i ha desenvolupat l’activitat d’estiu a l’Escola Ramon Pont, és un espai socioeducatiu d’atenció diària a infants i joves amb diversitat funcional intel·lectual que es troben en situació de vulnerabilitat i/o risc per exclusió social.

L’entitat de lleure Globus, amb 50 anys d’experiència, ha realitzat el casal a l’Escola Municipal Fatima i, a més d’aquesta activitat d’estiu, desenvolupa un projecte de lleure educatiu de caps de setmana, en el que aten a persones amb diversitat funcional a partir dels 3 anys i sense límit d’edat.

Per la seva part, el Campus Esportiu d’estiu, que es realitza anualment també durant aquest mes, s’està duent a terme al Poliesportiu Municipal de la Maurina, del 2 al 26 de juliol i està adreçat específicament a persones amb discapacitat majors de 8 anys. Aquest programa està format per unes jornades en què es practiquen diferents esports adaptats, com la natació, el bàsquet, el voleibol i altres esports i jocs, així com una sortida per fer vela adaptada.

To Top