Terrassa

Es plantegen millores al Trenet de Vallparadís

Els membres del Club Ferroviari de Terrassa avancen el projecte per construir una estació i per ampliar el circuit

El projecte de millora del circuit del Trenet de Vallparadís està cada cop més a prop. El passat dilluns l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la regidora d’Obres Públiques, Montserrat Alba, es van reunir amb membres del Club Ferroviari de Terrassa, qui gestiona l’atracció, per conèixer de primera mà els projectes i millores que s’han de fer el circuit, i també els projectes de futur que plantegen des del Club.

Millores pendents

El president del Club Ferroviari de Terrassa, Joan Ortigues, explicava que “el nostre projecte tècnic principal consisteix a construir un nou edifici de l’estació, pràcticament en la mateixa ubicació on es troba el punt actual”. Es refereix a l’estació del Sot del Pi, situada al Pla del Castell de Vallparadís, on els viatgers inicien el seu recorregut. Actualment, l’estació no disposa d’un edifici pròpiament dit ni d’andanes com a tal, les vies estan sobre una plataforma de formigó que permet el pas a peu d’una via a l’altra. Al costat, es troba el quiosc de venda de bitllets. El projecte plantejaria un canvi en aquesta distribució per modernitzar l’espai i donar-li un altre ambient al circuit.

Durant la reunió es van comentar altres propostes, com la possibilitat d’ampliar el tradicional circuit del Trenet, que actualment és de 340 metres: “El circuit està en perfectes condicions de funcionament, sempre hem tingut un suport absolut del consistori per efectuar el que s’ha necessitat, i el seu funcionament és òptim”. El president del Club Ferroviari afegeix que “el que cal ara no és una reparació, sinó una renovació per donar més visibilitat al recorregut i aportar una nova visió al Trenet de Vallparadís”, assegurava Ortigues.

Està previst que passat l’estiu es realitzi el projecte tècnic i s’elabori el pressupost d’execució de les obres. Tant si l’Ajuntament com el Club donen el vistiplau a les intervencions, les obres es podrien iniciar en els propers mesos.

Un emblema de la ciutat

El Trenet de Vallparadís es va inaugurar el juny del 1996, i és una de les principals activitats familiars de la ciutat. El seu circuit passa per dos túnels i una rotonda. Està en funcionament tots els diumenges en horari d’11 a 13.30 hores, excepte el mes d’agost, i el bitllet costa 1,50 euros. Els ingressos que s’obtenen de l’atracció es destinen exclusivament a l’adquisició, construcció i manteniment del material mòbil i les instal·lacions de l’associació.

To Top