Terrassa

El 72% dels egarencs es mostra satisfet de viure a Terrassa

Enquesta de la Diputació: la seguretat ciutadana i la neteja són les dues preocupacions principals dels terrassencs

La Diputació ha realitzat una enquesta a centenars de terrassencs / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Com l’any anterior, la seguretat ciutadana i la neteja són les dues preocupacions principals dels terrassencs. Almenys, dels terrassencs entrevistats en una enquesta de la Diputacio de Barcelona a veïns de les 83 poblacions de la província amb més de 10.000 habitants. L’informe conclou que els veïns de Terrassa aproven amb una nota d’un 6 sobre 10 (0, molt dolenta; 10, molt bona), la gestió de l’Ajuntament. I conclou que la gran majoria dels egarencs, el 72%, se sent satisfeta de viure a Terrassa.

L’organisme provincial ha publicat els resultats de la segona edició del DIBAròmetre, basats en un treball de camp realitzat entre el 29 de febrer i el 20 de març passats. Per al 45% dels entrevistats, la transparència de l’Ajuntament de Terrassa és poca o nul·la, percepció que ocupa el primer lloc en aquest apartat. En segon lloc el formen els que opinen que aquesta transparència és molta, o bastant: són el 39%. Per a la majoria dels terrassencs, el consistori fomenta molt la participació ciutadana i són també majoria (el 72%) els que posen una nota entre el 5 i el 8 a la gestió municipal.

Estan els veïns de Terrassa contents de ser-ho? Doncs sí. El 72% dels enquestats se sent “molt satisfet”, o “bastant satisfet”, de viure a Terrassa. El 18%, poc o res. Això sí, els dos problemes més greus de la ciutat són els relatius a la seguretat ciutadana (el pitjor per al 23%) i la falta de neteja (el 12%). En l’apartat de “serveis pitjor valorats” se situen l’accés a l’habitatge, l’aparcament i, reiterant, la seguretat ciutadana. En l’altre costat, els tres serveis millor valorats pels terrassencs són el transport públic, l’enllumenat i, paradoxalment, la recollida d’escombraries i el reciclatge.

Terrasses  de bars plenes a la Plaça Vella / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Vostè diria que el darrer any el seu municipi ha millorat o ha empitjorat? Poc més de la meitat dels entrevistats afirma que ha empitjorat. El 25%, que Terrassa està millor que fa un any. La nota atorgada al transport públic supera el 7 de 10, més o menys igual que la corresponent a l’enllumenat: la de la recollida d’escombraries se situa en tercer lloc, amb un 6,2. Per sota, la neteja de la ciutat i l’estat dels carrers i altres espais públics (fregant el 6 tots dos apartats). La puntuació al trànsit i les oportunitats de feina obtenen poc més d’un 5, com la seguretat ciutadana.

Estan els veïns de Terrassa contents de ser-ho? Doncs sí. El 72% dels enquestats se sent “molt satisfet”, o “bastant satisfet”, de viure a Terrassa. El 18%, poc o res

El mitjà de transport més utilitzat pels terrassencs, segons l’estudi, és el més simple, i més sa: prop del 40% es desplaça a peu. En segon lloc, fregant el 27%, se situa el vehicle privat. I en tercer, amb el 22%, el transport públic. Sols el voltant del 2% dels enquestats afirma que es desplaça habitualment per la ciutat en patinet elèctric o bicicleta. L’informe indica una dada per a la reflexió: la gran majoria dels usuaris de cotxe o moto apunten que deixarien de fer servir aquests vehicles sí millorés la xarxa de transport públic. El vehicle privat, tot i això, continua sent, amb un 70%,  el principal mitjà de transport per desplaçar-se fora del municipi.

Els terrassencs aproven l’oferta cultural de la ciutat / LLLUÍS CLOTET

Per a prop del 65% dels egarencs la oferta cultural de la ciutat és suficient, però aquesta satisfacció no s’imposa en l’apartat d’equipaments sanitaris, àmbit en el qual els terrassencs troben  més mancances.

Com l’any anterior, la seguretat ciutadana i la neteja són les dues preocupacions principals dels terrassencs

L’estudi ofereix algunes dades curioses. La major part dels entrevistats, el 71,3%, coneixen la urbanització del parc de la República, percentatge que puja en el cas de la pista poliesportiva coberta i les grades a Can Jofresa (el 86,7%).

Per millorar la presa de decisions

Amb l’enquesta, l’organisme provincial “pretén contribuir a millorar la presa de decisions tant de la Diputació de Barcelona com dels mateixos ens locals”. El DIBAròmetre “és un projecte inèdit en el nostre entorn que té com a objectiu copsar la percepció de la ciutadania de la província de Barcelona en relació amb el seu municipi i els serveis que ofereix el seu ajuntament”.

Així mateix, “la finalitat de l’estudi també és conèixer les opinions sobre l’impuls del bon govern, la participació ciutadana, la transparència o la tramitació electrònica, entre d’altres”, afegeix. En el cas de Terrassa, els enquestats posen una nota de 6,4 sobre 10 a l’oficina d’atenció ciutadana. La majoria (al voltant del 60%) ha efectuat tràmits per internet.

El DIBAròmetre 2.0 manté la planificació metodològica de la primera edició i contempla la realització de 35.200 enquestes (2.000 enquestes telefòniques al conjunt dels 227 municipis de menys de 10.000 habitants i 400 a cada un dels 83 municipis majors a 10.000 habitants).

To Top