Terrassa

Terrassa estrenarà l’any 2028 la nova entrada a la ciutat per la Rambleta

El govern ha aprovat en junta extraordinària el projecte de reparcel·lació del nou sector de la Rambleta

Render del projecte de la Rambleta. a la imatge, els edificis d'habitatges, la residència de Mútua i els sòcols comercials

Les obres per transformar la Rambleta del Pare Alegre en una moderna i renovada entrada a la ciutat començaran abans d’acabar l’any 2024 i duraran entre 26 i 36 mesos. En poc més de tres anys, doncs, Terrassa estrenarà nova imatge a un punt estratègic, la Rambleta del Pare Alegre, que concentra la majoria dels moviments d’entrada i sortida a Terrassa i que alhora és l’accés al centre de la ciutat.

El govern municipal ha aprovat aquest matí en junta extraordinària el projecte de reparcel·lació i l’equip redactor, Darq Arquitectes, ja ha entrat el projecte bàsic, que espera la llicència municipal per començar obres. Si no hi ha novetats, les màquines podran arribar a la Rambleta abans de finals d’any.

El regidor Xavier Cardona, al centre, acompanyat per l’arquitecte Jordi Comas (Darq Arquitectes), Ramon Ramells, gerent de la Fundació Vallparadís de MútuaTerrassa, i de Francisco  de Andrés Sales, president  de la promotora  Somia Singular Homes

“Aquest és un projecte que ens il·lusiona desenvolupar a una capital puntera catalana com és Terrassa”, ha comentat Francisco de Andrés Sales, president de la promotora Somia Singular Homes, que impulsa el projecte. L’empresa l’ha presentat oficialment acompanyada de l’equip redactor, liderat pels arquitectes Jordi Comas i Pau Duran, i del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona. El despatx Nucli Advocats, de Sant Cugat, liderat pel lletrat Xavier Figueras, també ha participat en la iniciativa tirant endavant el projecte de reparcel·lació.

“Aquest és un projecte cabdal per la promoció econòmica de la ciutat – ha dit Cardona-. Una iniciativa que transformarà la Rambleta, que farà la principal entrada a Terrassa més atractiva i moderna”.

Una gran rotonda, pisos i una residència

El projecte de la Rambleta té tres vessants; la urbanística, la residencial i els serveis. Transformarà la pastilla de terreny situada al davant de l’Hotel Don Cándido i reurbanitzarà un ampli tram de la Rambleta, el comprès entre els carrers de Torras i Bages i el carrer de Lepant.

Pel que fa a la reurbanització de la Rambleta, el projecte contempla una gran rotonda al davant de l’Hotel Don Cándido i la transformació de l’entorn, que incorporarà zones per a vianants i enjardinades. “Són espais per al gaudi ciutadà – ha comentat l’arquitecte Jordi Comas-, amb paviments acolorits similars al Centre i amb vegetació de baix consum hídric”.

Pel que fa al vessant residencial, al sector s’aixecaran dos edificis residencials amb 91 habitatges, un dels quals tindrà 15 pisos d’altura. 54 llars seran de renda lliure, 14 es destinaran a habitatge concertat i 23 seran habitatge protegit. Tots incorporaran espais exteriors, com terrasses, i les façanes disposaran d’elements naturals.

Els habitatges suposen el 45% del projecte, que acollirà la quarta residència per a la gent gran de Mútua Terrassa a la ciutat. Tindrà entre 120 i 150 places i respondrà al model d’”unitats de convivència amb atenció personalitzada”, ha explicat Ramon Ramells, gerent de la fundació Vallparadís de MútuaTerrassa.

El nou equipament sociosanitari vol donar resposta a la creixent demanda d’espais assistits per a la gent gran a la ciutat. “En 15 anys, les persones amb grau 2 o 3 de dependència hauran augmentat en un 50% a Terrassa”, ha dit Ramells, que ha avançat que la nova residència ocuparà “uns 120 professionals”.

Pel que fa a l’oferta comercial, els sòcols de les noves edificacions tindran dos locals de grans dimensions, un dels quals l’ocuparà la cadena Lidl, que obrirà nou establiment a la Rambleta.

Urbanització i habitatges alhora

La promotora te intenció d’executar les obres del projecte de transformació de la Rambleta en el menor temps possible. Aquest divendres ha anunciat que “les obres d’urbanització i la construcció dels edificis avançaran en paral·lel”, en paraules de l’arquitecte Jordi Comas. Això permetrà que el projecti guanyi temps i pugui estar enllestit en un termini d’entre 25 i 30 mesos. És a dir, l’any 2028 Terrassa estrenaria nova façana a l’entrada de la ciutat per la Rambleta i un complex residencial i de serveis que canviarà radicalment la fisonomia de l’àmbit. El projecte de la Rambleta comença a caminar després de superar un llarg procés de tramitació urbanística. La incorporació de la promotora Somia Singular Homes ha estat clau en l’acceleració del pla.

La nova Rambleta ja és a tocar

To Top