Terrassa

El Vegan Fest 2024 incorpora cellers i sommeliers

Arriba a la seva 5a edició i ho fa sumant a la mostra al parc de Vallparadís el sector del vi

Comença el compte enrere de la 5a edició del Vegan Fest, el festival que cada tardor transforma el parc de Vallparadís en el centre neuràlgic del moviment vegà a Catalunya. La cita és els dies 14 i 15 de setembre i el programa presenta novetats que faran encara més atractiva la cita a tots els públics.

La fira repeteix al parc de Vallparadís, al voltant de l’Espai Vela, i manté el seu esperit gratuït i obert a tothom. Aquest any, el sector dels vins s’incorpora a la fira, que tindrà un nou espai, la Vegan Wine Experience, que reunirà cellers i sommeliers que faran tast de vins vegans per als assistents.

Els dies 14 i 15 de setembre el Vegan Fest tornarà a concentrar a Terrassa tot el talent i l’activisme vegà

Euro Nova, la distribuïdora de vins i caves de Terrassa, s’encarrega de l’organització d’aquest nou espai, que se situarà prop de la piscina de Vallparadís i a pocs metres de la zona de degustació vegana del festival. A l’experiència de vins vegans participaran el Celler Domenys, el Celler Raimat i el seu sommelier César Cánovas, descrit com el millor d’Espanya el 2006, el Celler Capçanes i el Celler Perelada.

Un festival amb ànima egarenca

El Vegan Fest l’organitza l’Associació Vegana de Catalunya i en particular el seu president, Juanjo León, i la vicepresidenta, Anna García, ambdós terrassencs. Són l’ànima d’una fira que mantindrà el seu punt principal a l’escenari Vela, on es realitzaran “showcookings”, xerrades i concerts. Aquest és l’espai central de la fira.

Juanjo León amb Anna García, l’ànima del Vegan Fest

A un segon escenari es faran taller i xerrades, amb un espai infantil amb contacontes, tallers i espectacles.

D’altra banda, la fira disposarà d’un espai de Benestar integral que organitza el centre terrassenc Meraki, espai amb ànima. Aquestes activitats es concentraran entorn de la piscina de Vallparadís i s’han programat sessions de ioga per a adults i per famílies, “ecstatic dance”, ballet fit, respiració i tallers.

“Sobreviurem” és el lema de la 5a edició del Vegan Fest i vol expressar un compromís global amb els drets dels animals, amb el medi ambient i amb la sostenibilitat. “La campanya reafirma el rebuig total a la crueltat en totes les seves formes i advoca per un món on tots els éssers vius puguin viure lliures de maltractament i explotació”.

A Vallparadís, el Vegan Fest esdevé cada any una experiència educativa i lúdica per a tota la família. L’any 2023, es van programar tres dies de festival i el primer, divendres, va ploure. Una circumstància que no va afectar l’èxit de la fira, per la que van passar més de 50.000 persones, segons l’organització.

De fet, el festival inclou demostracions culinàries, música en directe, un mercat de productes cosmètics, tèxtils, esportius, alimentaris, de decoració i una oferta de gastronomia “plant-based” que transforma l’espai central del Vegan Fest en un una zona “food truck”, on poder menjar i beure.

Activistes i “influencers”

Pel Vegan Fest han passat alguns dels referents internacionals del veganisme i de la defensa dels drets dels animals. L’organització està tancant les agendes dels convidats de 2024, entre els que ja està confirmada la presència de Jasmin De Boo, advocada animalista i CEO de Global de ProVeg International, una organització no governamental que treballa per la conscienciació alimentària i planteja com a fita reduir el consum mundial d’animals en un 50% l’any 2040.

Entre les iniciatives d’aquesta activista hi ha la defensa dels aliments d’origen vegetal en esdeveniments importants internacionals com els JJOO de París 2024 que demà s’inauguren.

També visitarà el Vegan Fest Claire Ogley, la cap de campanyes, política i investigació de The Vegan Society, l’organització vegana més antiga del món, la que va crear l’any 1944 el terme “vegan”.
Amb la dissenyadora Txell Miras, el còmic, actor i guionista David Pareja, els periodistes Borja Duñó i Lluís Freixes i el veterinari i activista australià Andrew Knight, el Vegan Fest tanca aquest 2024 un cartell de luxe per a un festival que espera omplir de nou el parc de Vallparadís.

L’organització del festival escalfa motors aquest estiu i tanca agendes de cara a un inici de curs que a Terrassa té cada tardor segell vegà. El Vegan Fest assoleix la seva cinquena edició de forma consolidada, mantenint de moment dues jornades de fira, tot i que sense descartar una tercera en edicions futures.

L’expertesa vegana

El festival convida a la seva 5a edició importants figures del món vegà en àmbits tan diversos com la cuina, la literatura o l’humor.

Zineb Hattab (Zizi), Estrella Michelin

Aquesta xef ha arribat a l’elit de la cuina després de graduar-se en enginyeria a la UPC. És l’única xef espanyola que ha aconseguit una Estrella Michelin amb un restaurant vegà, el Kle de Zúric (Suïssa).

David Pareja, Humor vegetarià

Actor, vegetarià, humorista i col·laborador a “El Intermedio”. David Pareja serà un dels protagonistes del Vegan Fest, en què portarà la seva particular i compromesa forma de veure el món.

Borja Duñó i Lluís Freixes Lliteratura veggie en català

Literatura antiespecista en català. És l’aposta dels periodistes Lluís Freixes i Borja Duñó, autors dels llibres “Ànimes entre les dents” i “Sedició a la granja”. Parlaran de literatura vegana.

Andrew Knight, Ètica animal

Veterinari de professió, Knight és un referent en ciència i ètica del benestar animal. Originari d’Austràlia, és acadèmic i autor del llibre “The Costs and Benefits of Animal Experiments”.

La Fundación Santuario Gaia, el padrí

El Vegan Fest té aquest any un padrí compromès en la lluita contra l’explotació animal. Gaia és un refugi de recuperació d’animals maltractats que ha rescatat més de 1.500 víctimes i els ha ofert una vida digna.

La Barcelona Vegan Awards, a la Nova Jazz Cava

Divendres 13 de setembre, l’Associació Vegana de Catalunya entregarà els seus premis. La gala de la Barcelona Vegan Awards se celebrarà a la Nova Jazz Cava. Aquest 2024 els premis passen de 5 a 10 i incorporen guardons a les categories: xef, empresa, moda, cosmètica i artista.

Txell Miras, moda sostenible a la fira

La dissenyadora vallesana és una de les convidades d’aquesta edició a la fira, en què presentarà les seves creacions. Habitual de la 080 Barcelona Fashion, Txell Miras mostrarà el seu compromís amb la moda sostenible amb una performance al parc de Vallparadís

To Top