Terrassa

Així seran les tres rotondes de la carretera de Martorell

El Departament de Territori ha iniciat les obres per construir els nous giratoris a la C-243c, actuacions que se sumen a la configuració d’itineraris per a vianants i al revestiment de cunetes amb formigó

/ Alberto Tallón

Les màquines estan a punt d’entrar a la C-243c, la carretera que uneix Martorell i Terrassa. El Departament de Territori ja ha acceptat la fase d’inici d’un conjunt d’obres que tenen per objectiu pacificar el trànsit i millorar la seguretat a la via a partir de la construcció de diverses rotondes, la configuració d’itineraris per a vianants i la pavimentació de cunetes. Les actuacions comporten una inversió global de 3,8 milions d’euros.

Les noves i esperades rotondes

Un dels trams de la carretera on el Departament de Teritori té intenció d’actuar amb més profunditat discorre entre la intersecció amb la BV-1203, a Ullastrell, on es farà la primera rotonda, i la de Can Solà, a la confluència del termes de Rubí i Terrassa. En aquest punt, a l’alçada del restaurant Els 4 Vents i de la benzinera Repsol, els veïns de Can Palet de Vista Alegre fa anys que demanen una rotonda per millorar la seguretat de la cruïlla. Es construirà a més una tercera rotonda en l’accés a la urbanització de Castellnou. Els nous giratoris tindran, respectivament, 38, 32 i 45 metres de diàmetre exterior. Les tres rotondes estan projectades amb la finalitat d’afavorir la canalització del trànsit, després de l’entrada en servei de l’autovia B-40. Els treballs tenen un pressupost de 2,2 milions d’euros i s’espera que les obres s’executin en vuit mesos.

Les intervencions comportaran l’adaptació de la via als nous giratoris i la millora dels camins que hi accediran. També s’inclourà l’enjardinament, drenatge i enllumenat de les rotondes, l’adequació de la senyalització i la instal·lació de noves barreres de seguretat. Hi haurà una quarta nova rotonda a l’encreuament de la carretera amb els sectors residencials de Can Santeugini est i oest, a Castellbisbal. Una obra que compta amb un pressupost d’1 milió d’euros i que tindrà una duració d’onze mesos. Aquesta rotonda tindrà 32 metres de diàmetre, substituirà els dos encreuaments actuals a banda i banda de la carretera i permetrà facilitar als vehicles el moviment tant en direcció Terrassa com Martorell, afavorint així la connectivitat entre els municipis. D’aquesta manera, l’obra inclourà la configuració d’un itinerari per a vianants per travessar la carretera. Uns treballs que es completaran amb la construcció d’un mur de contenció, la disposició d’elements de drenatge i les corresponents mesures de seguretat.

Nous itineraris per vianants

Una altra de les actuacions previstes correspon a la configuració d’un itinerari per a vianants que afavoreixi la connectivitat entre el barri de Can Santeugini i l’estació d’FGC de Martorell Vila – Castellbisbal. Es preveu la construcció d’un camí que connectarà l’accés a l’estació i la rotonda de la C-243c, a l’alçada de la urbanització de Costablanca, amb el carrer Polígon Industrial Castellbisbal Sud B, per accedir a la urbanització. Els treballs tenen un pressupost de 630.000 euros i s’espera que es completin en un termini de quatre mesos. Per implantar el nou itinerari, s’ampliaran alguns trams de la carretera, i en altres s’aprofitaran les voreres de la urbanització de Costablanca. En total, el camí tindrà 1,3 quilòmetres i una amplada de 2,5 metres. Les obres, a més, inclouran la pavimentació de cunetes a un tram de la carretera C-243c, al terme de Terrassa.

To Top