L’Ajuntament de Terrassa ha licitat per un pressupost base de 871.200 euros, IVA inclòs, la gestió del Districte Jove, el programa d’acció social “i acompanyament socioeducatiu per a adolescents i joves de Terrassa”, amb edats compreses entre els 12 i els 25 anys, que es duu a terme des de fa més de 24 anys. El contracte tindrà una durada de dos anys, però es podrà prorrogar anualment fins a un màxim de quatre anys comptant la durada inicial més les possibles ampliacions. El procés de concurs premia amb més punts les entitats sense ànim de lucre.
El 13 de setembre vinent acabarà la segona pròrroga del contracte actual, atorgat a INCOOP SCCL. i el consistori ha considerat no fer-ne efectiva la tercera i tramitar una nova licitació degut a l’aprovació de l’increment salarial en el conveni colectiu del sector d’acció social amb infants, joves, famílies i altes grups de població en situació de risc. Aquest augment salarial ha fet que l’adjudicatari actual no pugui assumir-ne la despesa, segons l’Ajuntament.
El termini de presentació d’ofertes a la licitació és de 35 dies naturals, a comptar des de la data d’enviament de l’anunci a l’Oficina de Publicacions de la Unió Europea, el passat 18 de juliol.
El Districte Jove és un projecte d’intervenció socioeducativa, de caire preventiu i d’acció social, per a adolescents i joves. L’Ajuntament el considera “totalment necessari” tenint en compte els resultats positius obtinguts en les anteriors edicions, la implicació dels destinataris i “la satisfacció general” amb la prestació d’un servei que educa en valors, inclusió social i “oportunitats en igualtat de condicions”.
Continuïtat
El contracte no ha estat dividit en lots per evitar-ne el risc d’execució correcta, coordinada i amb continuïtat en el temps. L’adjudicació serà per dos anualitats.
L’administració municipal n’ha valorat l’impacte social, “la complexitat del seu desenvolupament, la necessitat d’establir vincles ferms de complicitat i confiança amb els i les joves i amb la resta de la comunitat, i la seva vinculació essencial en el desenvolupament de les polítiques socials de l’Ajuntament”. Per tot plegat, cal assegurar “una estabilitat en el projecte”. La durada de dos anys es comptarà des de la formalització del contracte, prevista per al 14 de setembre.
El funcionament bàsic del servei, que ha de comptar amb un equip educatiu amb un mínim de deu professionals, és de dilluns a divendres, prioritàriament tardes i vespres, “però amb flexibilitat d’intervenció als matins segons les necessitats del programa”. El projecte ha de garantir “un mínim de 20 hores setmanals d’atenció directa” als joves a cadascun dels territoris, preferiblemente de 16.30 a 22 hores.
El projecte es desenvoluparà a cinc espais: la Casa Baumann, a l’avinguda de Jacquard; l’Espai Bit (carrer de la Mare de Déu del Mar, 49); l’Espai Cruïlla (carrer d’Atenes, 78), El Lokal de Sant Llorenç (carrer de la Mola, 2) i l’Espai La Caseta (carrer d’Amèrica, 19).
El termini de presentació d’ofertes a la licitació és de 35 dies naturals, a comptar des de la data d’enviament de l’anunci a l’Oficina de Publicacions de la Unió Europea, el passat 18 de juliol.