Terrassa

El semàfor a una cruïlla perillosa de Terrassa, a finals d’any

Serà instal·lat a la intersecció de l’avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer de Balmes

Concentració de protesta i condol al punt de l'atropellament mortal / ALBERTO TALLÓN

El semàfor a col·locar a l’encreuament de l’avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer de Balmes, reivindicat des de fa anys pel veïnat, no serà una realitat fins a finals del 2024 o principis del 2025. L’atropellament mortal registrat en aquest tram el passat 5 de juny va revifar les protestes i uns dies després l’Ajuntament de Terrassa va afirmar que ja tenia prevista la col·locació d’un grup semafòric a la zona. Hores després centenars de persones es van concentrar al mateix punt en senyal de protesta.

El tinent d’alcalde Xavier Cardona assegura que el projecte forma part d’un seguit d’accions, però admet que l’accident n’ha accelerat el procés. Tot i això, l’actuació no serà immediata degut als tràmits legals i les compres a efectuar. Això sí, el grup semafòric serà instal·lat “a finals d’aquest any o principis del 2025”.

Queixa veïnal

Aquest projecte, l’acció i la reacció, la queixa veïnal i les respostes municipals, van ocupar una part del ple municipal d’aquest divendres passat. Va ser Javi García, regidor del PSC, qui va preguntar al govern local sobre aquesta intervenció de seguretat viària.

L’edil va recordar que el consistori havia respost a un requeriment previ de l’associació veïnal de Pere Parres que aquell era segur. “Després van dir que l’actuació estava prevista, però no veiem la licitació. Era una previsió real o una improvisació?”, va dir. Cardona va reiterar que l’acció estava prevista.

To Top