Terrassa

La funció de WhatsApp que has de desactivar per evitar estafes

El mètode dels hackers podria ser descarregar automàticament arxius per accedir a dades personals a partir de contactes

WhatsApp ha facilitat la comunicació gràcies a la seva senzilla. Però, una de les seves funcions, que gairebé sempre està activada de manera predeterminada pot obrir les portes als hackers, que sovint volen obtenir dades personals.

Es tracta de les descàrregues automàtiques de fitxers. Hi ha persones que desactiven aquest opció perquè no volen la galeria s’ompli de fotografies i arxius.

Ara bé, el benefici real de desactivar aquesta funció és blindar-se dels hackers. Whatsapp té mecanismes de protecció davant de números desconeguts, un clàssic de les escales. Però la cosa canvia quan s’ha hackejat un mòbil d’una persona coneguda.

Com actuen els estafadors en aquest cas? Aprofiten la confiança entre contactes per enviar arxius fraudulents a diferents mòbils i que la descàrrega es produeixi de manera automàtica pel fet de tenir agregat el número de telèfon. Tant en el sistema Android com en els dispositius iOS, les descàrregues automàtiques poden desactivar-se des de l’apartat “emmagatzematge i dades” dins el menú.

La funció de WhatsApp que has de desactivar per evitar estafes
To Top