Terrassa

Obres per substituir una canonada de 830 metres a Terrassa

Els treballs de renovació es duen a terme al carrer Ample, a Sant Pere

Operaris i maquinària al carrer Ample, a tocar de la plaça del Triomf / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’empresa municipal de Terrassa Taigua duu a terme des de fa setmanes unes obres de substitució de 830 metres d’una canonada d’aigua potable al carrer Ample, a tocar de la plaça del Triomf, i a l’avinguda de Jaume I, acabant al carrer de Prat de la Riba.

Es tracta d’una canonada de 400 mil·límetres de diàmetre, que pertany a la xarxa principal d’abastament, i Taigua la substituirà per una de nova. Segons està previst, els treballs tindran una durada total de set mesos.

L’obra comença per la plaça del Triomf. Quan es col·loqui el paviment allà, s’anirà avançant per diversos trams limitats entre cruïlles, “per minimitzar l’afectació al trànsit rodat” i reduir les molèsties, indica l’Ajuntament.

Es tracta d’una canonada de 400 mil·límetres de diàmetre, que pertany a la xarxa principal d’abastament, i Taigua la substituirà per una de nova. Segons està previst, els treballs tindran una durada total de set mesos

Hi haurà alteracions durant el període de treball en un tram concret, on el trànsit quedarà tallat i l’espai de l’aparcament restarà ocupat per la logística de l’obra. “Mentre duri aquesta situació, s’habilitarà el pas al veïnat i també als vehicles que portin subministraments als negocis de la zona, acordant amb ells la millor manera i hora per fer-ho”, afegeix el consistori.

El cost total de l’obra és de 361.403 euros i l’empresa adjudicatària és Asfaltats Riba.

Altres intervencions

Així mateix, Taigua també està fent obres a la xarxa de subministrament de l’aigua potable al carrer del Pare Font, entre el del Gasòmetre i el de las Navas de Tolosa. La previsió és que aquesta intervenció finalitzi el proper 23 d’agost.

També es desenvolupen treballs similars a la xarxa al carrer d’Avinyó. L’Ajuntament preveu acabar-les aquest divendres, 19 de juliol, amb l’excepció d’un tram de la carretera de Montcada, que finalitzarà el mes d’agost.

El consistori destaca que aquestes accions s’inclouen en la línia de renovació i modernització del servei. El març passat, l’empresa pública Taigua ja va anunciar que aquest 2024 invertiria 3,6 milions d’euros en la renovació de més de 12.000 metres de canonades de la xarxa de distribució d’aigua potable a la ciutat

To Top