Terrassa

L’Institut Escola Sala Badrinas de Terrassa torna a endarrerir-se

El govern municipal ha manifestat la seva decepció amb la Generalitat

Barracons a la zona on s'ha de construir l'Institut Escola / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El projecte ha patit diversos endarreriments. I ara, un altre. La Generalitat ha confirmat aquest dimarts a l’Ajuntament de Terrassa que l’Institut Escola Sala Badrinas no estarà enllestit en el curs 2027-2028, com estava previst. El govern municipal ha informat de l’endarreriment, ha manifestat la seva decepció i exigeix a la Generalitat el compliment del calendari acordat.

La posada en funcionament del nou centre educatiu no serà al setembre del 2027. Aquesta ha estat la informació rebuda aquest dimarts pels equips polítics i tècnics que han assistit a una trobada en el marc de la comissió de seguiment del projecte. Hi eren presents els responsables del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i dels Serveis Territorials del Vallès Occidental.

La notícia ha estat recollida “com una decepció” per part municipal, així com per la direcció de l’escola i la representació de les famílies de l’alumnat que també han assistit a la trobada, destaca l’Ajuntament.

“La construcció del nou l’Institut Escola Sala Badrinas és un dels projectes estratègics que el govern municipal va prioritzar ja en l’anterior mandat, assumint fins i tot una part de la despesa de la nova construcció per tal de poder materialitzar-se de forma àgil i eficient. Aquesta és una demanda de la comunitat educativa que es remunta a força anys enrere per dotar a la ciutat dels recursos educatius necessaris per fer front a la demanda d’escolarització pública a Terrassa”, assenyala el consistori.

La notícia ha estat recollida “com una decepció” per part municipal, així com per la direcció de l’escola i la representació de les famílies de l’alumnat que també han assistit a la trobada, destaca l’Ajuntament

Precisament, la construcció, el calendari i la seva posada en funcionament han estat en tots els ordres del dia del marc de relacions municipals amb la Generalitat, tant a nivell tècnic com polític, com en la darrera trobada de l’alcalde, Jordi Ballart, amb la vicepresidenta de la Generalitat, Laura Vilagrà, el passat mes d’abril.

La informació recollida aquest dimarts al matí “modifica i condiciona tot el calendari previst i comunicat des dels Serveis Territorials d’Educació a inicis d’aquest any 2024, que preveien la redacció de l’avantprojecte per al proper mes de setembre; del setembre a gener de l’any 2025, la redacció del projecte bàsic i inici de tràmits de llicències d’obres per part municipal”. El pla passava per licitar l’obra entre els mesos de maig i juny de l’any 2025, i l’adjudicació per als mesos d’octubre i novembre. La construcció havia de començar el desembre de l’any 2025.

Finalment, després d’uns treballs previstos d’entre 18 i 20 mesos, es contemplava l’inici de curs el mes de setembre de l’any 2027. Finalment, sembla que això no serà possible.

Per al regidor d’Educació, Joan Salvador, es tracta d’una “gran decepció”, ja que el centre projectat “és un dels projectes estratègics d’aquest govern municipal que va recollir el testimoni i la preocupació de la comunitat educativa pels recursos públics en educació a la ciutat”.

Salvador ha afegit que l’equip de govern municipal comparteix “la incredulitat i la indignació” de la direcció de l’escola i de l’AFA. El regidor ha anunciat que l’Ajuntament seguirà batallant “i acompanyant-los en la seva reivindicació per a que l’institut-escola es construeixi i pugui ser una realitat, exigint que es compleixin els terminis comunicats anteriorment”.

To Top