Terrassa

El Parc dels Catalans ja té restaurant

El restaurant Al Panino ha obert les portes aquest cap de setmana i ha aconseguit un gran èxit d’assistència

L’emblemàtic local situat al Parc dels Catalans torna a estar obert al públic. El restaurant Al Panino s’ha instal·lat en aquest espai i ha obert les portes aquest cap de setmana amb tota la seva esplendor. Els propietaris, Silvia Nogales i Javi Sierra, mostren la seva satisfacció després dels primers dies en actiu: “Han estat unes jornades brutals, l’obertura ha esdevingut un èxit absolut”, explica la Silvia. “Tot i la felicitat, hem passat molts nervis i molta emoció, però han estat uns dies bonics”.

El nou Al Panino ha duplicat la seva mida original. Ara disposa de un espai interior ampli amb parets envidrades, amb una cuina oberta que permet que el comensal gaudeixi del procés de creació del seu plat. L’estètica interior i la decoració també són un tret distintiu del restaurant, una tasca curosament elaborada per LaiaUbia Studio, on predominen les textures de la fusta i els colors pastel. No es pot evitar comentar l’espaiosa terrassa exterior, situada a l’entrada del local. En total, el nou Al Panino té una capacitat per acollir a aproximadament 90 comensals, “hem duplicat la nostra capacitat i això es nota, encara ens estem adaptant a la nova forma de treballar i a la distribució. No és gens fàcil”, assegura la propietària Silvia Nogales. Per la seva part, l’equip també ha hagut d’augmentar, tant a cuina com al servei de sala, per poder abastir la demanda dels clients.

Un camí difícil

L’obertura inicial del restaurant Al Panino al Parc dels Catalans estava prevista pel mes de gener. En aquesta diferència de sis mesos, s’hi han afegit molts contratemps a l’odissea que ja d’entrada suposa obrir un negoci: “El local presentava molts més problemes dels que contemplàvem. Hem hagut de fer una nova instal·lació d’aigua i d’aire condicionat, tornar a fer els lavabos, arreglar goteres i netejar en profunditat. En definitiva, estava destrossat, i això ha requerit d’un temps i una inversió que no estaven previstos d’entrada”, comenta la Silvia. Tots aquests problemes no són fàcils de gestionar, “en algun moment et planteges abandonar, però teníem clar el nostre objectiu”, afegeix.

Una cuina de sentits

Al Panino ha mantingut la seva essència culinària en aquesta nova versió del projecte: “Continuem amb el nostre estil mediterrani amb tocs italians, on predomina sobretot la cuina al forn, un estil de cuinat que dona un toc fumat al menjar”, assegura el propietari Javi Sierra. De fet, el forn Josper és un dels trets característics del restaurant, que combina la innovació amb la cuina tradicional, i permet treballar una gran quantitat d’aliments: “Aquesta eina és un dels nostres imprescindibles a la cuina, és apta per fer gairebé tots els plats, des d’una truita, unes llenties o un sofregit fins a un arròs”, afirma el propietari. Els amants de la carn han de saber que la brasa és un dels trets característics del restaurant, que no només compta amb una àmplia carta, sinó que ara incorpora noves tècniques de cuinat, com per exemple la parrilla basca. Al Panino ha donat vida a un Parc dels Catalans que, sens dubte, estarà més ple que mai.

To Top