Terrassa

El PSC de Terrassa denuncia la pujada del preu de l’aigua

Demana canviar els trams de consum en la tarifa

Els socialistes proposen la creació d'una nova estructura de trams / ALBERTO TALLÓN

El grup municipal del PSC de Terrassa denuncia la pujada del preu de l’aigua i demana modificar els trams de consum en la tarifa d’aquest servei. També insta el govern municipal a elaborar un Pla de Sanejament de la xarxa. I sol·licita que l’Ajuntament també pagui el que consumeix.

Els socialistes centraran en el subministrament d’aigua bona part de la seva intervenció en el proper ple, el de divendres vinent. Eva Candela, portaveu, i Javier García, regidor, han presentat aquest dilluns les seves propostes de resolució d’aquest mes.

Per una banda, els socialistes tornen a posar sobre la taula la tarifació de l’aigua, ara que estan començant a arribar les factures dels primers mesos de l’any 2024. Segons Javier García, en un habitatge amb una sola persona i un consum de 100 litres per persona i dia, experimenta un increment del preu del consum d’un 176% amb les noves tarifes. En el cas d’un habitatge amb dues persones empadronades, l’increment és del 119%.

Per assegurar un servei de qualitat “i amb una tarifa raonable“, els socialistes demanen modificar l’ordenança “per crear una nova estructura de trams, amb un mínim de cinc”. També sol·liciten que l’Ajuntament “sigui qui assumeixi el cost de les polítiques socials i d’ajuts de TAIGUA” i pagui pel seu consum.

Eva Candela i Javier García, en la compareixença d’aquest dilluns

Javier García ha explicat que “a dia d’avui l’Ajuntament i les seves empreses continuen sense pagar ni un euro pel consum d’aigua, que es calcula en 682 mil metres cúbics l’any, el que equival a gairebé 700 milions de litres d’aigua”.

Segons l’edil, “és incomprensible que un dels primers consumidors d’aigua de tota la ciutat, sinó el primer, no pagui ni un euro; per això demanem la supressió d’aquest article de l’ordenança” ha conclòs García.

Pla integral

El PSC també demana l’Ajuntament definir una proposta pel Pla Integral de Gestió del Sistema de Sanejament de Terrassa, “obligatori per a ciutats de més de 50.000 habitants segons institucions europees i espanyoles”.

“Aquesta necessitat neix de la necessitat de millorar el tractament de les aigües residuals, situant l’objectiu en l’impacte zero”, argumenta el grup socialista, que sol·licita per a abans del 30 d’octubre d’enguany “una diagnosi fidedigna de l’estat actual del sistema de sanejament de la ciutat, identificació de les mesures necessàries de manteniment i renovació de la infraestructura de sanejament i un cronograma d’aplicació d’aquestes mesures”.

El PSC ha aprofitat per felicitar al terrassenc Dani Olmo per la victòria d’aquest diumenge a la final de l’Eurocopa. El paper d’Olmo segons els socialistes, evidencia “el talent esportiu que té Terrassa”.

To Top