Terrassa

Sabies que el nostre patrimoni es pot regalar?

Trobar el souvenir adequat és un dels grans reptes de les vacances, però estem de sort: des de Turisme s’ha apostat per crear un marxandatge que representa el patrimoni de Terrassa

Ha arribat la temporada de sortir de la ciutat, marxar de viatge, visitar familiars o, potser, alguns optaran per quedar-se a la ciutat per descansar. Sigui com sigui, un element que mai pot faltar durant l’estiu són els “souvenirs” per regalar als nostres éssers estimats i demostrar que ens hem enrecordat d’ells. Trobar el souvenir adequat és un dels grans reptes de les vacances, requereix l’equilibri perfecte entre el significat, el disseny i el preu. Però si encara no saps què regalar, estàs de sort: Terrassa és una ciutat amb patrimoni turístic de primera línia, i des de Turisme s’ha apostat per crear un marxandatge que representa el patrimoni tangible i intangible de la ciutat. Uns productes que són perfectes per regalar-los als familiars, perquè els comprin els turistes que ens visitaran aquest estiu, o fins i tot per fer-nos un autoregal. Tenim per escollir: des de regals petits que podem emportar-nos a la maleta fins aquells que poden ocupar un lloc a una prestatgeria de casa. Són regals artesans, que fomenten la inclusió i que són respectuosos amb el medi ambient. Què més podem demanar?

Arracades de dàcar

Un dels grans èxits de la botiga de Terrassa Turisme

El creador d’aquesta tendència no és altre que el popular cantant Lildami, que portava aquestes arracades de Silvia Crafts en el moment de descobrir el seu Capgròs l’any 2022. Per un preu de 6 euros, el podem incorporar als nostres conjunts o bé regalar-lo a algun amic o familiar quan marxem de viatge.

Les postals il·lustrades

Torna la tendència d’enviar postals

Podem optar per una postal amb fotografia o il·lustrada (0,50 euros). Artistes com Pilarín Bayés han col·laborat per crear imatges d’escenaris típics de la ciutat que esdevenen patrimoni. També s’hi han sumat altres artistes emergents.

El passaport 5 x 1

Una oportunitat pel turista

Si tens un convidat que visitarà Terrassa properament, aquest és el teu regal: per 8 euros, el passaport li permetrà accedir a tots els museus de la ciutat. És apte només per la gent de fora, ja que els terrassencs tenen garantida la visita gratuïta.

Llibres i contes il·lustrats

Una col·lecció per descobrir Terrassa des de la mirada de la infància

La col·lecció de la qual disposa Terrassa Turisme és apta perquè els més petits puguin conèixer el patrimoni de la ciutat des d’una altra perspectiva. Per 8,95 euros tenim l’opció de llegir les històries de Pere i Valentina o bé de la família Timbal, obra de la Núria Riera i la Mercè Ortí. Són els dos reclams de la secció literària.

Les figures dels Gegants

Un homenatge a la imatgeria de la ciutat

Les figures són un homenatge a la cultura popular i compten amb un valor afegit. Les figures de la Pepona i Robesa, amb un preu de 30 euros, són inclusives i estan pintades a mà amb pintures no tòxiques, perquè els nens puguin jugar amb ells.

Quadres d’orgull terrassenc

Només apte per aquells que estimen la ciutat

Aquest producte no acostuma a ser un objecte de regal, sinó que són els mateixos terrassencs qui se’l compren. Podem llegir “Arquímedes puja i Galileu baixa” o “Territori Viandox”, alguns dels lemes del terrassenquisme que podem tenir per 7,95 euros.

Porta-entrepans de proximitat

Productes que fomenten la sostenibilitat

De nou, un producte de proximitat, ecològic, reutilitzable i reciclable. Elaborat per una empresa a Manresa, per un costat compta amb dissenys d’una il·lustradora local, i per l’altre costat, com a ciutat castellera que és Terrassa, segueix un estampat que ho representa. És un dels més venuts i té un preu de 8 euros.

Mocadors modernistes

Estampats típics de la ciutat que podem portar sempre amb nosaltres

Els mocadors modernistes permeten lluir el patrimoni de la ciutat dia a dia i combinar-ho amb la moda. Per 28,30 euros podem portar al coll elements com els detalls de la Casa Alegre de Sagrera o les vidrieres del Teatre Principal.

Tasses decorades

Una varietat de dissenys per veure el patrimoni mentre esmorzem

Una tassa sempre serà un regal adient per qualsevol situació. Disposem d’un ampli ventall d’opcions al catàleg de la botiga amb dissenys diferenciats, tots ells per 8,50 euros: la Masia Freixa, la Seu d’Ègara, la Pàjara, el Drac i l’Ajuntament, entre d’altres.

La Masia Freixa en 3D

La tendència de la impressió 3D arriba als souvenirs

Un element decoratiu que es va crear expressament per la Fira Modernista. Una impressió en color blanc i en 3D de l’element més característic de la ciutat, la Masia Freixa. Un producte únic que podem regalar per 26 euros.

Joc de memory

Ideal per totes les edats, tant per ciutadans com turistes

No hi ha un perfil de persona que pugui adquirir aquest regal. Però és una bona oportunitat aprofitar el joc per explicar la ciutat a gent de fora mentre jugues i passes una bona estona. Amb un preu de 25 euros, és un dels molts jocs dels quals disposen a la botiga.

Bossa de roba decorada

La moda de els ‘tote bag’ arriba al turisme

Disposem de diversos dissenys per escollir i de diferents preus. En aquest cas, per 8 euros podem aconseguir bosses creades i dissenyades pel Centre Especial d’educació secundària Xalest. Per tant, és un regal amb valor afegit.

Escultura de la xemeneia de la bòbila Almirall

Les xemeneies més decoratives

Una reproducció de la xemeneia situada a l’avinguda Àngel Sallent que pot formar part de la decoració de la nostra llar, o bé pot esdevenir un regal per aquells que volen descobrir la ciutat, per només 16 euros. Disposen de reproduccions de diferents xemeneies terrassenques.

Arracades de la Seu d’Ègara

Una oportunitat per regalar patrimoni a través de la moda

Un dels elements més característics del patrimoni terrassenc és, sens dubte, la Seu d’Ègara. Podem regalar ( o autoregalar-nos) les esglésies amb les arracades de plata Clemència Peris, per un preu de 75,35 euros.

Samarreta estampada

Existeixen models de producció pròpia i altres de disseny artesà, amb col·laboracions amb artistes com Anna Clariana altres dissenyadors emergents. La samarreta de “La Mola, mola” té un preu de 15,50 euros.

Sabies que el nostre patrimoni es pot regalar?
To Top