Terrassa

Talls a dos carrers de Terrassa per renovar-ne l’asfaltat

Les obres s’iniciaran el 15 de juliol i acabaran el 9 d’agost

L'Ajuntament diu que farà treballs d'asfaltat per reforçar i millorar el paviment

El carrer d’Arenys de Mar i la seva continuació, el de Fàtima, a Can Roca, es tallaran al trànsit de vehicles aquest estiu. La causa: obres de millora del paviment, uns treballs d’asfaltat que s’iniciaran aquest dilluns vinent, 15 de juliol, i acabaran el 9 d’agost. L’Ajuntament de Terrassa ha informat aquest dijous que l’obra es dividirà en tres fases. El tall de circulació afectarà el transport públic.

Primera fase: dies 15,16 i 17 de juliol

S’actuarà al carrer de Fàtima, entre el carrer del Pare Millán i la ronda de Ponent. Això farà necessari un tall de trànsit d’aquest tram, inclòs l’encreuament amb la ronda de Ponent. S’habilitarà el doble sentit pel veïnat al tram de la ronda de Ponent, comprès entre el carrer de Fàtima i l’avinguda de Béjar. Dins d’aquesta fase també s’asfaltarà el carrer de Jacint Morera.

Segona fase: del 18 i fins al 26 de juliol

S’intervindrà en l’espai ubicat al carrer de Fàtima, entre els carrers de l’Estatut i del Pare Millán (cruïlla inclosa). El vial quedarà tallat totalment i s’habilitarà el doble sentit pel veïnat als trams compresos entre el carrer de Fàtima i l’avinguda de Béjar; dels carrers del Pare Millán, Jacint Morera i Antoni Barata, i també a la plaça de Rosa Turu de la ronda de Ponent, entre el carrer de Fàtima i l’avinguda de Béjar.

Tercera fase: del 29 de juliol al 9 d’agost

En la darrera fase s’executarà l’obra al tram del carrer d’Arenys de Mar entre el carrer de l’Estatut i l’avinguda del Parlament, incloent-hi la cruïlla del carrer de l’Estatut. L’accés des del nord dels barris de Can Roca i el Pla del Bon Aire a l’avinguda de Béjar s’haurà de fer pel carrer de Berga, i el canvi de sentit per dirigir-se des d’aquesta avinguda cap a la carretera de Matadepera s’haurà de fer pels carrers de la Manxa, d’Alcoi i del Pare Millán.

Carrer Arenys de Mar

Alteracions al bus

Els treballs també suposaran afectacions a les línies d’autobús. Del 15 al 24 de juliol, la L5 es desviarà, quedant anul·lades les parades La Manxa i Sant Eloi, ubicades a la ronda de Ponent i al carrer de Fàtima. El bus circularà per les avingudes de Béjar i del Parlament, i els carrers d’Arenys de Mar, Sabadell i Estatut. S’habilitaran dues parades provisionals a l’avinguda de Béjar a l’alçada de la ronda de Ponent i el carrer de la Manxa, i dels Jocs Olímpics i Jacint Morera.

Del 25 de juliol al 9 d’agost, els autobusos de la línia 5 no s’aturaran a les parades de la Manxa i Sant Eloi. Sí que ho faran a l’avinguda de Béjar a l’alçada de la ronda de Ponent i el carrer de la Manxa, dels Jocs Olímpics i de Jacint Morera, i de l’avinguda del Parlament i el carrer de l’Ancianitat.

Pla de xoc

L’Ajuntament destaca que aquestes actuacions formen part del Pla de xoc de millora de l’asfaltat a diferents carrers. “Al llarg d’aquest 2024 s’han asfaltat més de 2.200 metres quadrats carrer en diverses actuacions, com l’asfaltat al pas elevat de davant del centre cívic de Can Palet de Vista Alegre, el pas elevat del carrer de la Mare de Déu de la Fuencisla amb Mare de Déu de les Neus i els passos de vianants del carrer de Cervantes o el de Pare Font, entre d’altres”.

El consistori preveu que durant aquest mes de juliol i principis d’agost també es duguin a terme actuacions al carrer del Llevant, del Doctor Calsina (entre els carrers de Pompeu Fabra i de  Girona), la cruïlla del carrer de Manresa amb el del Consell de Cent, la cruïlla del carrer de la Masia amb la ronda de Ponent i les cruïlles del carrer de Topete amb els de Sant Quirze i del Viveret.

“L’objectiu de les actuacions és el de mantenir el paviment asfàltic en condicions adequades de seguretat i ús tant per als vehicles com per als vianants. Els treballs consisteixen en el reforç i conservació del paviment existent mitjançant fressat i asfaltat. A més, també es repararan els embornals i les tapes de pous malmeses”, conclou l’Ajuntament.

To Top