Terrassa

Un tobogan sintètic per a Nadal

Serà la nova atracció de la plaça Nova. La instal·lació permetrà gaudir de ràpids descensos en trineu o flotador

El tobogan de gel ecològic instal·lat a Bilbao el Nadal del 2023

Terrassa afegirà un tobogan sintètic a la seva oferta d’oci de Nadal. Així es va anunciar ahir en comissió informativa, coincidint amb la presentació de l’expedient de transferència de crèdit que inclou les partides per finançar l’activitat.

El govern municipal treballa en el disseny d’un Nadal emblemàtic, amb identitat terrassenca, que presentarà els mesos vinents. De moment ha transcendit un dels elements que està cridat a esdevenir un dels més populars de la festa.

El tobogan sintètic s’instal·larà a la plaça Nova, on es concentrarà part de l’activitat pensada pels infants i pel públic familiar.

Es tracta d’una instal·lació temporal que s’ubicarà a la plaça i que permetrà baixar a sobre un pneumàtic tipus flotador, o bé amb trineus, en funció del model triat i que encara no ha transcendit.
El tobogan funciona com a una gran pista de descens o com els tobogans dels parcs aquàtics. És una estructura modular homologada amb mesures que varien substancialment si es tracta d’una atracció petita o de grans dimensions, des dels 20 metres de llargada fins als 50 o més.

A Bilbao, per exemple, el Nadal del 2023 es va instal·lar un tobogan de gel ecològic amb sis carrils de descens. Fa anys que altres ajuntaments catalans com Arenys de Mar o Igualada han incorporat a la seva oferta d’activitats nadalenques els tobogans de neu ecològica o sintètics.

El ple de juliol portarà a votació un expedient de transferència de crèdit per un import global de 433.874,42 euros, que inclou dues partides econòmiques per la Campanya de Nadal 2024. Una d’elles, d’un import al voltant dels 60.000 euros permetrà portar a la ciutat per primer cop un tobogan sintètic per Nadal.

La segona partida, de 51.000 euros, permetrà ampliar el conveni amb l’associació de comerciants Terrassa Centre per la campanya de Nadal i en particular per al festival infantil que va organitzar l’any 2023 als jardins de la Casa Alegre de Sagrera.

La plaça Nova ha esdevingut els darrers anys un dels epicentres de la campanya de Nadal i l’espai on es concentraven una part de les activitats infantils i juvenils. La pista de gel és un exemple, una activitat que va estar envoltada de polèmica els darrers anys, fins que el govern municipal va decidir desestimar-la definitivament.

L’any 2023, la plaça Nova va acollir una instal·lació amb un poblat del Tió i un trenet dels somnis pensat per als més petits. També es van programar música en directe i la fira de Nadal Sostenible. Aquest 2024, el tobogan sintètic s’incorpora a l’oferta d’activitats nadalenques.

To Top