Terrassa

Premien una tesi doctoral d’un alumne de l’Eseiaat sobre la qualitat de l’aire en escoles

El treball de Juan Tugores Garcias rep la beca a la millor tesi doctoral dels Enginyers Industrials de Catalunya

El president de la Caixa Enginyers, Félix Masjuan, lliura el premi a l'alumne de l'Eseiaat Juan Tugores Garcias

Juan Tugores Garcias, alumne de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha guanyat la beca a la millor tesi doctoral dels Enginyers Industrials de Catalunya. El seu projecte ha resultat guanyador d’entre 17 candidatures presentades.

El treball “Modelització de la qualitat de l’aire interior en centres educatius” ha estat escollit “per la seva metodologia i innovació a l’hora de crear un model de caixa grisa capaç de simular la concentració de CO₂ en espais amb ventilació natural i l’escalabilitat de la seva aplicació, que contempla també un estalvi en el consum energètic així com la seguretat de les persones ocupants”, expliquen els Enginyers Industrials de Catalunya.

La beca a la millor tesi doctoral compta amb el suport de la Fundació Caixa Enginyers i té una dotació de 10.000 euros. Va ser lliurada a Tugores en el decurs de la Diada dels Enginyers, celebrada aquest dimarts a l’Auditori del Conservatori del Liceu.

En l’acte, el degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Narcís Armengol, va posar sobre la taula “el sentiment de responsabilitat que té avui l’enginyeria cap a la societat perquè forma part de la solució als grans reptes del món, des de l’emergència climàtica a la salut de les persones”. Maria Salamero, presidenta de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, va reivindicar que “s’escolti més als enginyers i enginyeres, que hi hagi més enginyeria en la gestió pública i que s’actuï més basant-se en el rigor, el coneixement i l’expertesa”. Una crida d’acord amb el document, que Enginyers Industrials de Catalunya van presentar als món polític junt amb el Col·legi de Camins, Canals i Ports, sobre els “Cinc consensos nacionals per a la Catalunya del 2050”.

To Top