Terrassa

Els docents de les Aimerigues rebutgen el tancament d’una línia de batxillerat

El professorat demana aprofitar la conjuntura per abaixar ràtios i reclama una aposta política per l’educació pública

Aquesta setmana transcendia que el departament d’Educació ha decidit tancar una línia de batxillerat a l’institut les Aimerigues, una decisió que ha provocat la reacció de la Pepeta, l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFAS), que aquesta setmana rebutjava la decisió. Aquest dijous, l’assemblea docent del centre ha fet públic un comunicat en el qual expressa la seva disconformitat amb la decisió, fa una crida a abaixar ràtios i reclama una aposta política per a l’educació pública.

Aquest és el comunitat:

El passat 4 de juny el departament d’Educació ens va comunicar el tancament d’una línia de batxillerat al nostre centre, una decisió sobre la qual l’Assemblea Docent de Les Aimerigues manifesta que:

1.- El tancament d’aquesta línia comporta un pas més en l’infrafinançament i la manca de recursos que es destinen a l’educació pública. En aquest sentit sembla que el Govern de la Generalitat faci una aposta decidida en favor de la concertada i pel desmantellament de la pública. Tot i la manca de transparència del Departament pel que fa aquesta qüestió, només cal observar les dades de tancament de línies en els centres educatius públics de tots els serveis territorials d’aquests darrers anys per veure que el desequilibri és tan evident com perillós.

2.- Per altra banda, anunciar el tancament d’una línia que prèviament s’havia donat a entendre com a pràcticament segura (perquè els alumnes i la necessitat d’escolarització d’aquests són reals!), suposa una dificultat i un contratemps en la planificació avançada del curs vinent, feina darrera la qual hi ha una enorme quantitat d’energia i hores de feina invertides.

3.- A més, el tancament d’aquesta línia comporta una pèrdua de professionals (2 docents i mig) que afecta de manera directa les propostes d’atenció educativa a tots els nivells d’ESO i Batxillerat com la posada en pràctica del Decret d’Escola Inclusiva o el desenvolupament de molts dels projectes singulars planificats. No aprofitar aquesta conjuntura per reduir les ràtios representa cronificar una reivindicació històrica de tota la comunitat educativa.

Tal i com denuncia l’aFFac, associació de famílies d’alumnes de Catalunya, l’educació pública és l’element primordial per a garantir la igualtat d’oportunitats en la infància i l’adolescència i, alhora, és l’eina que ens ajuda a combatre les desigualtats a la societat. És per aquest motiu que cal potenciar una xarxa pública en bones condicions de projecció, estabilitat i finançament. L’educació, en tant que dret bàsic, ha d’estar garantida des de l’Administració per a tots aquells infants i joves, en condicions d’accessibilitat, igualtat i gratuïtat. Decisions com la presa al nostre institut fan planar el dubte respecte al compromís de l’Administració en aquesta direcció.

Una línia de batxillerat menys a Les Aimerigues

To Top