Terrassa

El truc per estalviar-se fins al 50% de la taxa de residus

Hi ha dues maneres d’abaixar l’import del rebut

Si vols estalviar-te fins a un 20% en l’import de la taxa de residus es pot fer amb aportacions a les deixalleries de la ciutat. Aquest 2024 els terrassencs han de fer front al pagament de dues taxes de residus: la municipal, que augmenta un 3,5% el seu import, i una nova taxa comarcal, per un import equivalent al 56% de l’import de la taxa local. Això vol dir que el rebut global dels residus s’encareix entorn del 60% o, cosa que és el mateix, si es va pagar l’any 2023 100 euros anuals per la taxa de residus, aquest 2024 l’import serà 160 euros.

Ara més que mai és important estalviar i hi ha una manera de fer-ho fent aportacions de residus a les deixalleries de la ciutat. Aquestes són les bonificacions previstes:

  • de 4 a 6 aportacions a l’any: 10% de bonificació
  • de 7 a 12 aportacions a l’any: un 15% de bonificació
  • més de 12 aportacions a l’any: 20%  de bonficiació

Hi ha una segona opció que incrementa la bonificació fins al 50% de l’import de la quota de la taxa de residus: fent autocompostatge amb la fracció orgànica. En aquest cas, la sol·licitud de la bonificació es pot fer presencialment a les oficines d’atenció ciutadana a cadascun dels districtes de la ciutat i mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament de Terrassa, on cal identificar-se amb l’ID.

La nova taxa de residus es paga a partir de divendres

To Top